Včera večer to Microsoft v rámci Summer Game Festu rozbalil ve velkém a představil 17 vlastních her a ukázal další zajímavé kousky od parterů z celého světa s tím, že většina bude dostupná v předplatném Game Pass.

Dle názorů u nás v komentářích a na sociálních sítích šlo o jednu z nejlepších prezentací této americké společnosti. S otevřenými ústy na show koukali i fanoušci konkurenčního PlayStationu, kteří už mají dost čekání.

Sony místo velkolepé prezentace nabídla nedávno jen skromné State of Play, kde oznámila akční plošinovku Astro Bot, PC verzi God of War: Ragnarök a detailně ukázala multiplayerovou střílečku Concord a remake hororu Until Dawn. Potom na Summer Game Festu oznámila LEGO Horizon Adventures. To je ve srovnání s Microsoftem zkrátka málo. Není tak divu, že fanoušci PlayStationu se obracejí na Sony a prosí, aby udělala podobnou prezentaci, kde ukáže připravované hry. Vždyť je polovina roku a my stále nevíme, na co se můžeme od PlayStationu těšit v roce 2025.

17 vlastních her je dle všeho nový rekord. Microsoft si na nedostatek vývojářů rozhodně stěžovat nemůže a je jasné, že v nadcházejících letech se od Xbox Game Studios, Bethesdy a Activisionu Blizzard můžeme těšit na zajímavé kousky v čele s Indiana Jones, Gears, Call of Duty, Avowed, Age of Mythology, Fable, Doom, South of Midnight, The Elder Scrolls Online, Perfect Dark a mnoha dalších. Z toho všeho na PlayStation vyjde DOOM: The Dark Ages a Call of Duty: Black Ops 6.

Pokud jste neviděli včerejší Xbox Games Showcase, tak Microsoft pro vás má dvouminutovou rekapitulaci: