Microsoft skvěle zvládl přivést k životu sérii Age of Empires, a to ve formě moderních předělávek i nového dílu. Teď se o to stejné pokusí v případě Age of Mythology. Retold přináší klasiku s moderním designem a inovativním zážitkem pro staré i nové hráče. Soudě podle dnešního videa vypadá přesně tak, jak chceme. Co říkáte?

„Hra Age of Mythology: Retold od tvůrců oceňované série Age of Empires překračuje hranice historie a překračuje hranice historie do mýtického věku, kde se střetávají bohové, monstra a lidé. Retold kombinuje ty nejlepší prvky oblíbeného Age of Mythology s moderním designem a grafikou real-time strategií a je epickým a inovativním zážitkem pro staré i nové hráče. Zabezpečte své panství, velte legendárním příšerám a přivolejte sílu bohů, aby rozdrtila vaše nepřátele,“ dočteme se v popisku.

Vzývejme bohy: Vyberte si bohy z řeckého, severského, egyptského a atlantského panteonu. Zničte své nepřátele vyvoláním mocných bouří s blesky, otřesů, které otřásají zemí, a dokonce i slavného draka Nidhogga. Nebo přivolejte výživné deště a ochranné dryády, aby pomohly vašemu lidu růst a prosperovat.

Vypusťte příšery: Vypusťte kentaury, trolly, mumie a další. Od krokodýlů posetých drahokamy, kteří využívají sílu slunce, až po mocného jednookého kyklopa, budete velet rozmanitým jednotkám inspirovaným velkými světovými mytologiemi.

Epický mytologický vesmír: Vydejte se na několik kampaní s 50 misemi, které vás zavedou do rozsáhlého mýtického světa: obléhejte mocné hradby Tróje, bojujte s obry v mrazivých pustinách Midgardu a odhalte Osiridova tajemství v pohyblivých píscích Egypta. Staňte se hrdinou mýtů – nebo dokonce bohem.

S přáteli je to lepší: Hrajte se svými přáteli, ať už jeden na jednoho, nebo proti pokročilé umělé inteligenci na desítkách náhodně generovaných map a scénářů pro neomezenou znovuhratelnost.

Age of Mythology: Retold vyjde 4. 9. tohoto roku na Xbox a PC. Hra bude součástí předplatného Game Pass. Chybět nebudou české titulky.