V roce 2025 se na Xboxu Series X/S a PC můžeme těšit na zajímavou jižanskou akční adventuru South of Midnight z dílny Compulsion Games. Autoři We Happy Few a Contrast se na Xbox Games Showcase 2024 pochlubili čtyřminutovým gameplay trailerem.

Záběry jsou pořízené zhruba ve třetině příběhu a ukazují hlavní hrdinku Hazel (seznámit jsme se s ní mohli v loňském prvním traileru). Nyní Hazel doprovází ukecaný sumec, který bude s hrdinkou celou dobu.

Po hurikánu páté kategorie přišla Hazel o matku, ale získala kdysi spící sílu Tkaní, magickou schopnost, která jí umožňuje přetvářet gobelín energie tvořící vesmír. To vše v době, kdy se sama realita začala tříštit, což Hazel vede hlouběji a hlouběji do světa magického realismu, kde ožívají lidové bytosti a ruiny, které po sobě zanechal hurikán.

Hazel chce za každou cenu najít svou matku. Na začátku traileru jsou jí na stopě, ale spatří jednu z mýtických bytostí, nočních můr, které se zrodily ze skutečných lidových příběhů z amerického Jihu. V tomto případě je to Dvouprstý Tom – slepý albínský aligátor o velikosti ostrova, kterému rozsáhlé záplavy nabídly nová loviště. Sumec řekne Hazel, aby se vydala ke zchátralému kostelu a zazvonila na jeho zvon, aby Toma nalákala a oni mohli utéct. Díky tomu můžeme vidět využití různých tkalcovských schopností k překonání překážek. Dokud nepotká Hainta.

Hainti jsou nejběžnějšími nepřáteli ve hře a mají mnoho podob – to, co vidíme zde, je archetyp Brute, masa pokroucené negativní energie, kterému dává podobu trauma okolního světa. Nabízí se nám pohled na bojový systém, jehož cílem není někoho zabít, ale opravit to, co je rozbité. Je to tkalcovská metafora – Tkalci mají dávat věci do pořádku, konat dobro ve světě. Takže i když Hazel bojuje agresivně, tak je to pro dobrou věc a nikoho nezabijí.

Těšit se můžeme do jedinečných biomů. Každý má odrážet divoce rozmanitou jižanskou krajinu. Všechny jsou inspirovány reálnými lokacemi. Část, kterou vidíme ve videu, připomíná Mississippi.

Přečtěte si naše další aktuální novinky ze Summer Game Festu, včetně Xbox Games Showcase 2024.