Pět měsíců po vydání má spektrální akční RPG titul Banishers: Ghosts of New Eden české titulky. O lokalizaci se postarala známá skupina Herní-Překlady.cz, respektive její člen Mayki. Ten má na kontě také překlad Atomic Heart, Aliens: Dark Descent, Kona 2: Brume, System Shock Remake nebo série The Dark Pictures.

„Přestože jsme věnovali mnoho času testování, je možné, že ve hře stále najdete drobné chyby. Překlad je však natolik rozsáhlý, že jeho důkladné testování by mohlo trvat ještě dalšího půl roku. Rozhodli jsme se ho vypustit mezi vás, abyste si ho mohli užít co nejdříve,“ uvádí skupina.

Češtinu stáhnete zde. Banishers: Ghosts of New Eden od tvůrců Vampyr vás ponoří do intimního a působivého příběhu dvou osudových milenců. Jako Banisheři vstoupíte do života komunit země New Eden roku 1695 a řešíte strašidelné případy v mystickém světě, bohatého na tradice, který je sužován nadpřirozenými tvory a starověkými tajemstvími. Aby toho nebylo málo, tak Antea zdánlivě zemře, stane se duchem spjatým s Redem.

Kromě toho Mayki přeložil ještě The Invincible, příběhovou adventuru zaměřenou na astrobioložku Yasnu, která musí na pouštní planetě Regis III vyřešit záhadné zmizení své posádky. Také se zaplete do politického konfliktu mezi soupeřícími frakcemi. Češtinu najdete tady.

Dále vznikají tři překlady: Ghostrunner 2, Daymare: 1994: Sandcastle a Flintlock: The Siege of Dawn.