Před třemi měsíci byl oznámen komplexní F1 manažer od zkušených vývojářů, kteří mají na kontě manažersko-budovatelské hry jako Planet Coaster, Planet Zoo a Jurassic World Evolution. Po třech měsících netrpělivého čekání konečně dorazil gameplay trailer, abychom se mohli na F1 Manager 2022 detailněji podívat.

Ve hře se hráči vžijí do role šéfa týmu, což je podle slov tvůrců nejnáročnější role v motoristickém sportu, a povedou svůj vybraný tým ke slávě v mistrovství Formule 1 roku 2022 i v dalších letech.

„Nabídneme fanouškům bezkonkurenční zážitek ze světa F1. Od paddocku až po stupně vítězů budou hráči muset řídit rozhodnutí na trati i mimo ni, aby zajistili svůj úspěch, a to vše při vyrovnaném rozpočtu a uspokojení představenstva i důležitých týmových sponzorů,“ uvádí tisková zpráva.

„Aspirující šéfové týmů budou ze své nejmodernější centrály řídit všechny aspekty svého týmu. Od vyhledávání a investování do nejlepších zaměstnanců ve své třídě, jako jsou závodní inženýři a šéf aerodynamiky, až po vývoj a posuzování nových komponentů vozu, budou muset hráči držet prst na tepu, aby si zajistili náskok před konkurencí, a to jak v současné, tak i v budoucích sezónách.“

Své jezdce budete vybírat z kompletní soupisky závodů z F1, F2 a F3. To zajistí, že si budete moci vytvořit autentický tým se současnými i budoucími hvězdami. Dokonce na vás bude vybírat počet pneumatik a náhradních dílů, stejně tak volitelné cíle od sponzorů, které posílí vaše finance.

Pokud vám to přijde moc, tak rozhodovat budete o nastavení vozu pro jednotlivé tratě na základě zpětné vazby od svých jezdců z tréninků. A budete rozhodovat i o tom, kdy vyšlete své monoposty na trať v důležitých okamžicích kvalifikace.

Samotné závody potom probíhají ve stylu televizního vysílání. Závody oživí různé úhly kamer ve vozech i u trati. Vše pak doprovodí komentář hlavního moderátora F1 ze Sky Sports, Davida Crofta, a bývalého jezdce F1, Karuna Chandhoka.

Dnes jsme se také dozvěděli datum vydání. F1 Manager 2022 vyjde 30. 8. letošního roku pro PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One. Když si hru předobjednáte digitálně, budete si moci zahrát o 5 dnů dříve.