Hra F1 2021 byla ve středu rozšířena o druhou bezplatnou trať. Po Portimão se dostalo na italskou Imolu, která se oficiálně jmenuje Autodromo Enzo e Dino Ferrari.

Imola, stejně jako Portimão, je dostupná ve všech herních režimech. Velká cena Emilia Romagna se na tomto legendárním automobilovém okruhu jela 18. 4. Šlo o druhý závod letošní sezóny, která je díky boji mezi Lewisem Hamiltonem z Mercedesu a Maxem Verstappenem o mistra světa a Ferrari s McLarenem o třetí místo v poháru konstruktérů obzvláště napínavá.

Imola společně s portugalskou tratí Portimão byla do kalendáře F1 přidaná stejně jako loni z důvodu situace kolem covidu-19. To donutilo studio Codemasters, aby tratě do hry přidalo. Nejde ale pouze o to vytvořit trať, svůj čas si žádá také „vycvičení“ umělé inteligence jezdců, aby dokázali najít optimální stopu a se vším se vypořádali.

Zároveň Codemasters zveřejnili video s průjezdem Imolou. Okruh uvidíme z vozu Scuderia AlphaTauri AT02 Pierra Gaslyho.

V listopadu se v F1 2021 dostane ještě na zbrusu nový saúdskoarabský okruh Jeddah Street Circuit, který bude Velkou cenu hostit 5. 12. v předposledním závodě sezóny.

Jeddah Street Circuit se staví v přístavním městě Džidda na pobřeží Rudého moře. Mělo by jít o nejrychlejší městskou trať v kalendáři Formule 1 a o druhou nejdelší trať po Spa-Francorchamps.

Bohužel, do F1 2021 se nedostane Istanbul Park, kde se o uplynulém víkendu konala Velká cena Turecka. Hráči nemají počítat ani s katarským Losail International Circuit, jenž byl také do skutečného kalendáře přidán na poslední chvíli. Velká cena se zde pojede 21. 11. Codemasters se rozhodli na těchto tratích nepracovat, pravděpodobně z důvodu, že okruhy nemají smlouvu pro sezónu 2022. Uvidíme, zda vývojáři stihnou do dalšího ročníku přidat Miami, kde se poprvé pojede Velká cena.

Na druhou stranu si hráči v F1 2021 mohou zazávodit na tratích v Šanghaji, Montrealu, Singapuru, Japonsku a Austrálii (verze z roku 2020), kde se letos monoposty neproháněly. Před Codemasters je další práce, do příští hry by měli přepracovat australský okruh, který letos procházel změnami.

Středeční patch přináší do F1 2021 také speciální lakování stáje Red Bull Racing. Max Verstappen a Sergio Pérez s ním jezdili minulý týden v Turecku. Lakování připravil Red Bull původně pro Japonsko, aby poděkoval Hondě za spolupráci, ale tato Velká cena byla zrušena. Lakování je inspirováno vozem Honda RA 272, s nímž jel Američan Richie Ginther při Velké ceně Mexika v roce 1965. To bylo první vítězství Hondy v královně motorsportu.

Lakování bude ve hře dostupné do 15. 11. 2021.

F1 2021 vyšla v létě letošního roku na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One.