V Saber Interactive připravili první sezónu pro Expeditions: A MudRunner Game. Terénní simulace od tvůrců úspěšného SnowRunneru obdržela ještě kooperaci pro čtyři hráče. Ta je konečně dostupná na všech platformách, dosud byla pouze na Steamu v rámci testování. Právě absence kooperace byla jednou z nejčastějších výtek komunity.

V kooperaci mohou čtyři hráči hrát společně a spolupracovat na plánování tras a překonávání překážek. Také mezi sebou sdílení informace, nástroje a další. Režim je cross-play, takže se mohou spojit hráči bez rozdílu platforem.

První sezóna nazvaná Cave Odyssey přináší novou mapu Sedona zasazenou do Arizony. Při průzkumu nezmapovaného zákoutí v srdci pouště narazíte na celou řadu nových misí, ať už se jedná o pomoc vědcům při simulaci života na Marsu nebo vyzvednutí ztraceného záznamového zařízení rakety. Velkým lákadlem je obrovská jeskyně, kde na vás čeká pořádná výzva. Budete se muset naučit vyhledávat cestu hlubinami země.

„Vědecká komunita stojí na pokraji významného objevu a potřebuje, abyste se postavili do čela expedice směřující do nově odkrytých jeskyní. Tajemství ukrytá v tomto jeskynním systému mohou změnit historii lidstva. A právě vaše schopnosti pohybu v nehostinném terénu z vás dělají ideálního kandidáta, který se může této jedinečné výzvy v dříve nepoznaném biomu chopit,“ dočteme se v popisku nové mapy.

V doprovodu s novým prostředím jdou dvě nová vozidla: Agilní průzkumné vozidlo Shiba Overlander, které se umí skvěle protáhnout úzkými prostorami, a šestinápravový nákladní vůz STEP-7249, se kterým překonáte jakýkoli terén. K dispozici vám budou také dva noví specialisté: operátor zlepšující dron a jaeger specializovaný na mechaniku.

Pokud se vám nechce platit za nový obsah v podobě první sezóny, tak je tady bezplatná aktualizace se silným nákladním automobilem Step 33-64 „Crocodile“.

Cave Odyssey lze koupit samostatně za necelých 7 eur, stejně tak v rámci Year 1 Passu.