S blížícím se prvním výročím od vydání Hogwarts Legacy přichází dobrá zpráva. Studio Avalanche Software oznámilo, že se obsah, který je exkluzivní pro PlayStation, dostane na další platformy. Stane se tak v létě společně s dalšími aktualizacemi a funkcemi hry.

Podrobnosti se dozvíme v nadcházejících měsících. V současné době nevíme, zda bude obsah ve stejné době dostupný pro PC, Xbox Series X/S, Xbox One a Nintendo Switch. Počkat si musíme také na to, co zahrnou další aktualizace. Možná budou chtít vývojáři příběh ve světě Harryho Pottera ještě rozšířit. I když plnohodnotný přídavek je spíše nepravděpodobný.

Exkluzivní úkol Haunted Hogsmeade je od vydání Hogwarts Legacy dostupný pouze pro PS5 a PS4. Hráči tento krok Warner Brosu a Sony dost kritizovali. Dle mnohých jde o jeden z nejzajímavějších vedlejších questů.

„Cassandra Masonová má v Prasinkách obchod, který by ti chtěla prodat, ale v tomhle tajemném, zchátralém podniku není všechno tak, jak se zdá. Jaká zlověstná tajemství se skrývají pod obchodem madam Masonové a proč ho chce tak dychtivě prodat? Odpovědi na tyhle otázky najdeš jedině v úkolu Haunted Hogsmeade,“ popisuje misi Sony.

Za překonání všech výzev úkolu Haunted Hogsmeade získáte vlastní obchod, kde můžete prodávat předměty a vybavení za lepší ceny než kdekoliv jinde. Stejně tak atraktivní komplet ve světle hnědé a tmavě modré barvě, který dokonale padne stylovému prodavači a podnikavému bradavickému studentovi.

Hogwarts Legacy vyšlo 10. 2. 2023 a je jednou z nejprodávanějších her loňského roku, prodalo se více než 22 milionů kopií. Očekává se, že tvůrci pracují na druhém dílu. Ten ale potvrzen ještě nebyl. Místo toho Warner Bros. potvrdil, že plánuje řadu dalších věcí ze světa Harryho Pottera. Zatím je oznámena jen bezplatná hra Harry Potter: Quidditch Champions.