Minulý týden jsme dostali možnost zúčastnit se digitální akce studia Outright Games s příhodným názvem OG Unwrapped 2022. Společnost, která už se několik let věnuje převážně hrám pro ty nejmenší, se netajila tím, že na akci předvede opravdu velké tituly. A o tom, že nelhali jsme se mohli přesvědčit už na začátku prezentace.

DREAMWORKS DRAGONS: LEGENDS OF THE NINE REALMS

První, co jsme měli možnost spatřit, byla další hra z universa „Jak vycvičit draka“. Hra s podtitulem „Legenda devíti říší“ je inspirována úspěšným televizním seriálem a odehrává se 1300 let po celovečerních filmech. Hrát budeme moct rovnou za čtyři postavy: Plowhorna, Wu & Wei, Feathers a Thunder. Ze záběrů jsme si mohli všimnout, že se hra může pyšnit malebnou grafikou, otázkou však zůstává, jak se těm nejmenším bude hrát při pohledu shora. Dočkat bychom se ji měli na podzim letošního roku, a to jak na staré či nové generace konzolí, tak i na Nintendo Switch a PC.

PAW PATROL: GRAND PRIX

Další hrou v prezentaci byla –⁠⁠⁠ pro Outright Games nejúspěšnější pohádková adaptace –⁠⁠⁠ Tlapková patrola. PAW Patrol: Grand Prix –⁠⁠⁠ jak zní celý její název –⁠⁠⁠ jasně vypovídá o tom, že se bude jednat o závodní hru. Dočkat bychom se měli nejen multiplayeru až pro čtyři hráče, ale také jedenácti tratí napříč třemi lokacemi, deseti hratelných postav (jako například Chase, Skye, Marshall nebo Rex) a možnosti si své závodní vozítka upravit pomocí samolepek a všelijakých doplňků. Stejně jako Legenda devíti říší vyjde na staré a nové generace konzolí, Nintendo Switch a PC. A to už 30. září letošního roku.

STAR TREK PRODIGY: SUPERNOVA

Eso z rukávu organizátoři prezentace vytáhli se svou třetí hrou. Představili nám totiž Star Trek Prodigy: Supernova. Hru inspirovanou stejnojmenným seriálem, jehož první série běžela na Paramount+. Kolem příběhu vývojáři poněkud mlžili, a tak je těžké odhadnout, zda je to tím, že třeba ještě není dokončen nebo nás čeká něco opravdu zajímavého. V komentářích zůstaly bez odpovědi i dotazy, jestli se o příběhu nedozvíme víc, protože vznikly nějaké právní problémy s autory animovaného seriálu.

Odpovědí se nejspíše dočkáme až při vydání, a to 14. října. Zahrát si budeme moct společně s druhým hráčem opět na starých a nových generacích konzolí, Switchi a PC. Příjemným zjištěním byl i fakt, že provázet hrou nás budou dabéři seriálových postav.

BLÍŽÍME SE DO FINÁLE

Ještě před samotným závěrem nám byly ukázány záběry z LOL: Surprise - Born to Travel. Kooperativní hry, která připomíná úspěšný Overcooked. Už 7. října si tak budete moct s dalšími čtyřmi hráči upravit vaše postavičky a doslova procestovat svět. 

Hned příští pátek si na konzolích Xbox Series X, S a One, PlayStation 4, Nintendo Switch a PC můžete zahrát My Little Pony: A Maretime Bay Adventure. Připraveno pro vás bude několik desítek úkolů, miniher a kosmetických doplňků pro vaše malé poníky.

Na samotný konec akce si organizátoři připravili opravdovou lahůdku. V pouze několikavteřinovém traileru nám ukázali připravovanou hru - DC Justice League s datem vydání v roce 2023. Kromě toho, že ji bude možné hrát společně s druhým hráčem v offline multiplayeru, ale nic víc nevíme.

TĚŠÍTE SE NA NĚJAKOU ZE ZMIŇOVANÝCH HER?

No a to bylo vše, co jsme se z prezentace dozvěděli. Dejte nám vědět do komentářů, zda vás nějaká z chystaných her zaujala. Za nás je to rozhodně Star Trek Prodigy: Supernova. I když totiž Outright Games vytváří hry převážně pro ty nejmenší, troufáme si tvrdit, že i dospělí fanoušci Star Treku tuhle pecku vyzkouší. Třeba se tak dočkáte i společné recenze v podání Killera s Geluem. Zatím ahoj!