Asymetrická hororová akce Evil Dead: The Game se dočkala nejednoho odkladu a datum vydání zatím spadá na pátek 13. 5. 2022. Pokud tedy vše půjde podle plánu, přesně za měsíc bychom se mohli prohánět v hororové hře s motorovkami a snahou o uzavření otevřených světů. Aby to čekání ubíhalo o trochu rychleji, vývojáři si pro nás připravili dvě zajímavá videa.

Kdo zná Dead by Daylight, tak vás princip nejspíš nepřekvapí. Jste čtyři přeživší (survivors) a vaším úkolem je uzavřít trhlinu mezi světy. Budete muset rabovat, sbírat věci, opravovat, ovládat svůj strach a společně s týmem dokončit váš úděl. Na výběr budete mít z několika reinkarnací Ashe Williamse, Scottyho, Eda Getley a mnoho dalších. Každý má svou vlastní rolí jako je vůdce, lovec, válečník a podpora, přičemž všichni disponují jinými schopnostmi.

Například Henry Red může dočasně zabránit poškození svého zdraví a štítu, zatímco Ash z Evil Dead 2 vymítá démona z přeživšího nebo jednotky. Dovednosti a statistiky lze v průběhu zápasu zvyšovat.

Exclusive Survivor Gameplay

Na druhé straně máte démony. Ti mají jediný úkol, a to zabít všechny přeživší. Nic složitého, že? O to zajímavější samotní Kandarští démoni jsou. Obdobně jako přeživší jsou rozděleni do několik rolí: válečník, loutkař a nekromant. V průběhu hraní lze získávat pekelnou energii a zpřístupnit si další smrtelné démony, jako je třeba Henrietta. Klíčem k úspěchu je posednout auta, kořeny a další příhodné věci, které vám pomohou zneškodnit druhou stranu.

Evil Dead: The Game je ve vývoji ve studiu Saber Interactive pro PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One a Nintendo Switch.

Exclusive Demon Gameplay