Duchovní nástupce hry Dungeon of the Endless se blíží. Endless Dungeon vyjde 18. 5. 2023 na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One, oznámila společnost Amplitude Studios. Verze pro Nintendo Switch bude později.

Titul je popisován jako jedinečná kombinace roguelite, taktické akce a tower defense. Sestavíte si svou skupinu hrdinů, ponoříte se do nedávno opuštěné vesmírné stanice a budete chránit svůj krystal před nekonečnými vlnami příšer a záhad. V opačném případě zemřete. Pozitivní je, že této výzvě nemusíte čelit sami, ale můžete se do dobrodružství pustit v kooperaci pro 3 hráče.

Jakmile dáte dohromady svou partu složenou z humanoidů, mimozemšťanů, kyborgů a ostatních, tak je vybavíte zbraněmi ze široké nabídky od plamenometů po jedovaté odstřelovače. Až budete připraveni, vstoupíte na stanici a pokusíte se přežít. Smiřte se ale s tím, že v tomhle vesmírném dungeonu pravděpodobně mnohokrát zemřete.

„Může se to zdát těžké, ale uspokojí vás, když se pokaždé dostanete o kousek dál, odemknete nové zbraně, hrdiny a zjistíte tajemství černé magie, která vás při každé smrti vrací zpět...“ jsou přesvědčeni autoři.

Pro ty, kteří hledají fyzickou verzi, je k dispozici edice Day One, kterou si lze předobjednat do vyprodání zásob. Kromě hry v ní najdete fyzickou verzi artbooku a karetní hru Crystal Search spolu s digitálními předměty, jako je soundtrack a balíčky skinů.

Až do 30. 1. běží OpenDev na PC. Jde o testování, do něhož se dostanou ti, co si předobjednají digitální Last Wish edici. Poté se budou moci zúčastnit i uzavřené bety před vydáním, a nakonec si zahrají plnou verzi o 48 hodin dříve (i pro konzole).

Tady ještě naše preview: