Společnost Electronic Arts plánuje v letošním roce pohřbít tři staré díly série Battlefield, konkrétně Battlefield 1943 a Bad Company 1 a 2. Brzy budou vyřazeny z nabídky digitálních obchodů a později přestanou fungovat servery pro multiplayer, což bude znamenat de facto jejich konec.

Z digitálních obchodů budou tituly odstraněny 28. 4. a jejich online služby přestanou fungovat 8. 12. 2023.

„Ačkoli tyto tituly mají v našich srdcích zvláštní místo, tak se nyní těšíme na to, že budeme společně s vámi vytvářet nové vzpomínky, zatímco se soustředíme na naše současné a budoucí zážitky ve světa Battlefieldu,“ dodalo v oznámení studio DICE.

V původním oznámení byl uváděn i první Mirror’s Edge. Později ale vydavatel tiskovou zprávu opravil a odstranil odkazy na Mirror’s Edge s tím, že titul byl zmíněn chybně. „V současné době nemáme v plánu odstranit Mirror's Edge z digitálních obchodů,“ dušuje se EA.

V Battlefieldu 2042 byla kampaň vynechána, což byla velká chyba. V EA si to uvědomují a příští kampaně pro jednoho hráče v Battlefieldu bude podporovat nové interní studio Ridgeline Games pod vedením Marcuse Lehta, bývalého spolutvůrce Halo. Pod sebou má tým veteránů z celého světa. Těšit se máme na nové příběhy, které vezmou hráče na neuvěřitelná dobrodružství, jež jsou možná pouze ve světě Battlefieldu.

Takhle se oslavovalo vydání Battlefieldu: Bad Company 2