Naše hry nejsou ještě připraveny, vzkázala společnost Electronic Arts před tradičními červnovými prezentaci, abychom s jejich přítomností nepočítali na Summer Game Festu, prezentaci Xboxu a v dalším doprovodným programu.

Teď se ale ukazuje, že to nebyla úplně pravda. Vypadá to spíše na promyšlený tah, kdy se EA vyhnula největšímu náporu a její velké a důležité tituly budou mít potřebnou pozornost, respektive nezapadnou v desítkách jiných zpráv. Ostatně, tohle udělala i Sony, která měla State of Play týden před vším ostatním.

Alespoň tak si vysvětlujeme zprávu známého novináře a insidera Toma Hendersona. Ten informuje, že Electronic Arts v červenci předvede hned tři hry. Začátkem nadcházejícího měsíce se máme dočkat představení Skate 4. Ve druhé polovině má následovat dlouho avizované nové Need for Speed od Criterion Games a potom FIFA 23, jež bude zároveň posledním dílem s tímto názvem od EA Sports.

FIFA 23 nebude velkým překvapením. Její vydání se očekává v září letošního roku na všechny hlavní platformy. Mnohem více je sledován návrat skateboardingové série Skate. Dříve se mluvilo o vydání v rámci předběžného přístupu, aby tvůrci mohli vše ladit s komunitou. To NFS má být odlišné od svých předchůdců a podle Jeffa Grubba by mohlo mít stylizovanější estetiku, nikoli fotorealistickou, možná s prvky ve stylu anime. Po těchto spekulacích unikla mapa světa.