Dungeons & Dragons je světově známou značkou, která tvoří takovou hlavní tvář stolních RPG. I když je pravda, že čeští hráči budou možná spíše znáti českou variantu Dračí doupě, která se Dungeons & Dragons pouze inspirovala. Tato značka do videoherního průmyslu fušuje už několik let a za tu dobu vyšlo přes 100 titulů, k nimž se řadí například slavné RPG Baldur's Gate.

O budoucnosti Dungeons & Dragons se rozhovořil prezident společnosti Chris Cocks, který podal rozhovor magazínu gamesindustry.biz. Dle něj chtějí fanoušci vidět více videoher z jejich oblíbeného světa, a to i navzdory tomu, že her na motivy Dungeons & Dragons vyšlo poměrně dost. Navíc hráči mohou očekávat vydání dalších dvou her, kterými je Baldur's Gate 3 a Dungeons & Dragons: Dark Alliance.

"Když se dotazujeme našich fanoušků, videohry jsou tou první žádostí o to, jak můžeme rozšířit značku. Vidíme tedy videohry jakožto jádro budoucnosti D&D, " připustil Cocks.

V budoucnu navíc můžeme očekávat minimálně šest nových D&D her. Cocks také řekl, že nechají AAA RPG tituly stranou a pokusí se prozkoumat i jiné žánry a typy gameplaye, které by mohli využít pro své rozlehlé a různorodé univerzum.

Loňský rok byl navíc pro Dungeons & Dragons velmi úspěšným, jelikož i navzdory stále probíhající pandemii okolo koronaviru, zvládly prodeje D&D přesáhnout ty z roku 2019. Ovšem i přesto, že klasické Dungeons & Dragons hrálo v roce 2020 něco okolo 50 milionů lidí, Wizards of the Coast se budou více zaměřovat na videoherní adaptace. Ty jsou totiž mnohem populárnější.

Přečtěte si také: Film Dungeons & Dragons naberá ďalšie známe tváre, hrať budú Hugh Grant aj Sophia Lillis

"Jak velké a robustní stolní hry jsou, videohry jsou přesto stále větší [...] 600 milionů lidí na celém světě hraje [...] potenciál je tedy obrovský," řekl Cocks. "Mezi videoherními fanoušky je povědomí o značce D&D na stejné úrovni či větší ,než u velkých jmen na trhu, hry jako je The Elder Scrolls, Warcraft a Zaklínač."

Uvidíme, co si pro nás Wizards of the Coast připraví. Již 22. června se budeme moci pustit do kooperační řežby Dungeons & Dragons: Dark Alliance, zatímco Baldur's Gate 3 si můžete zahrát v předběžném přístupu na Steamu. O zbylých čtyřech hrách, které by nás měly čekat, bohužel v tuhle chvíli nic nevíme.