Příchod střílečky Battlefield 2042 nebyl zrovna nejšťastnější. Provázela jej spousta chyb a problémů, z čehož hráči nadšení rozhodně nebyli. V červnu dorazila do hry první sezóna, kterou se DICE pokusilo hraní obohatit. Od té doby už ale uběhly skoro tři měsíce, je proto zase čas na něco nového.

Druhá sezóna, která nese název Master of Arms, začíná dnes. Do hry míří spousta nového obsahu, kupříkladu mapa Stranded. S ní se podíváte do Panamy k pouštnímu jezeru zbavenému vody. Najdeme v něm vyplavenou kontejnerovou loď, která je podle všeho centrem nelegálního obchodu se zbraněmi. Ve vyprahlých místech plných kontejnerů očekávejte boje na střední až delší vzdálenost, zatímco uvnitř lodi čeká chaos zblízka.

Součástí je samozřejmě také obměněný battle pass. Hráčům nabídne širokou škálu kosmetických doplňků, nové zbraně nebo specialistu. Tím je Charlie Crawford, kterého využijete hlavně k obraně. Vlastní totiž Mounted Vulcan neboli minigun s obrovskou palebnou sílou, jenž je účinný proti pěchotě a lehkým vozidlům.

V battle passu také najdeme vozidlo EBLC-RAM. Jde o rychlé obrněné vozidlo, s nímž bude průzkum a úder na nepřátelská území hračka. Vybaveno je systémem aktivní ochrany proti přilétajícím protiletadlovým zbraním. Dokáže také umístit na bitevní pole Spawn Beacon, kam se bude moci kterýkoliv spoluhráč nechat vysadit.

Nakonec tu máme zbraně. Druhá sezóna přináší útočnou pušku AM40, jež se má hodit v boji zblízka. Lehký kulomet Avancys je o 20 % lehčí než jiné kulomety, poskytnout má nebývalou palebnou sílu a dobrou přizpůsobivost. PF51 je sekundární zbraň s možností střílet plně automaticky. Doporučená je pro boj na minimální vzdálenost. Přidán byl také otřesový granát, jenž dočasně zneškodní nepřátele v dosahu jeho výbuchu. V misích označených jako Assignments můžete získat zbraně z minulé sezóny. 

Součástí aktualizace jsou pochopitelně opravy chyb a jiná drobná vylepšení. Bude u vás mít druhá sezóna šanci? Dejte nám vědět do komentářů.