Společnost Bethesda Game Studios vydala dosud největší aktualizaci, která opravuje a vylepšuje Starfield. Update přináší více než 100 vylepšení a různých oprav. Současně zahajuje rok, který má být pro vesmírné RPG od tvůrců Skyrimu zásadní. Jednou za šest týdnů by měla vyjít nová velká aktualizace.

Patch 1.9.51.0 byl testován v posledních dvou týdnech na Steamu. Nyní je dostupný nejen tam, ale také ve verzi z Windows Store a na konzolích Xbox Series X/S. Jak vývojáři už dříve prozradili, tak se aktualizace zaměřuje na technické aspekty, počínaje grafikou a konče stabilitou a výkonem. Z pohledu hráčů by měla být hra plynulejší a na počítačích by neměla tolik padat.

Co se grafiky týče, tak bylo vylepšeno nasvícení, stíny a odrazy. Dále upraveny animace a pohyby, stejně tak vylepšeno vykreslování 3D modelů, očí a kůže. V úkolech byste měli narazit na méně chyb, včetně dialogů.

Na počítačích se hráči dočkali rovněž více možností širokoúhlého zobrazení (32:9, 21:9 a 16:10). A vývojáři současně řešili problémy s ukládáním a zorným polem/zoomování při používání zaměřovačů zbraní.

„Jsme vděční za veškerou zpětnou vazbu, kterou jsme zaznamenali a obdrželi, a budeme i nadále sledovat vaše zprávy o problémech a kritické připomínky,“ uvádí se v prohlášení. „Jak jsme informovali minulý rok, budeme pokračovat ve vydávání dalších aktualizací přibližně každých šest týdnů.“ Další informace o aktualizaci najdete v dlouhém seznamu oprav a vylepšení.

TOHLE JE TEPRVE ZAČÁTEK

Na konci minulého roku studio oznámilo práce na rozšíření oblíbeného, už tak propracovaného a komplexního systému stavby a úpravy vesmírných lodí. Očekávat máme dodatečné možnosti stavby nebo různé dekorace. Dále možnost si více přizpůsobit herní obtížnost, možnost upravit kapacitu inventáře, řádné městské mapy nebo nové, ale nadále blíže nespecifikované způsoby cestování.

Kromě toho všeho v letošním roce dojde na oficiální podporu modifikací a o pozornost by se mělo přihlásit první placené rozšíření s názvem Shattered Space. Expanze nabídne nový příběhový obsah, nové lokace a nové vybavení.