Společnost Bethesda nás v souvislosti s druhým DLC pro DOOM Eternal docela dlouho napínala. Bez ohledu na nedávný únik značného množství informací a obrazových materiálů jsme se teprve v pondělí dočkali krátkého teaseru, který sliboval dnešní vydání plnohodnotného traileru. Stále jsme však nevěděli, kdy rozšíření s názvem The Ancient Gods - Part Two vyjde. Teď, když je trailer konečně na světě, však máme jasno - na poslední řádění Slayera v rámci dosavadního příběhu postačí počkat něco málo přes 24 hodin.

Ano, ve studiu id Software zjevně pohnuli kostrou Revenanta, a tak DOOM Eternal: The Ancient Gods - Part Two vyjde již zítra, 18. 3. 2021. Kdyby přitom tvůrci počkali dva dny, mohli se s DLC trefit přesně do prvního výročí vydání základní hry, k němuž došlo 20. 3. 2020. Avšak o víkendu se takové věci obvykle publikují poměrně těžko.

Přečtěte si také: DOOM Eternal: The Ancient Gods - Part Two uzavře dosavadní příběh série

Trailer kromě zítřejšího vydání DLC slibuje i pořádnou divočinu během hraní. Střet se samotným Temným pánem, oděným v obřím mechovi, draci, mocné kladivo Sentinel Hammer, noví nepřátelé v čele s mohutnými Armored Barony, to vše a mnohem víc nás čeká v přídavku, který slouží nejen jako poslední rozšíření kampaně DOOMu Eternal, ale také jako velké finále příběhu série, jenž odstartoval DOOMem z roku 2016.

„Zažijte velkolepé finále ságy DOOM Slayera - k dispozici 18. března/marca 2021! The Ancient Gods – Part Two je druhé rozšíření kampaně kriticky oceněné hry DOOM Eternal. Vzepřeli jste se bohům a brobudili prastaré zlo. Teď shromážděte roztříštěné sentinelské armády, zahajte obléhání poslední bašty Pekla, pronikněte skrz zdi pevnosti a postavte se samotnému Temnému pánovi“, hlásá oficiální popisek traileru.

DOOM Eternal: The Ancient Gods - Part Two bude k dostání jako rozšíření základního DOOMu Eternal nebo jako součást Year One Passu. Dá se také předpokládat, že alespoň na některých platformách bude k dispozici i jako samostatný produkt doplněný o multiplayerový režim Battlemode, který nevyžaduje vlastnictví základní hry. Stejně tomu bylo v případě předešlého DLC, The Ancient Gods - Part One.