Pokud jde o to, čím letos společnost Bethesda Softworks z pozice vydavatele nejvíc naštvala hráče, na prvním místě pomyslného seznamu průšvihů je nepochybně vydání mizerného Redfallu. Na druhé místo bychom si ale dovolili umístit fakt, že se PC verze duchařské střílečky Ghostwire: Tokyo od japonského studia Tango Gameworks až letos na jaře, celý rok po vydání, dočkala zcela zbytečné zátěže v podobě protipirátské ochrany Denuvo. Naštěstí se ale zdá, že občas si ještě někdo v Bethesdě vzpomene, že po čase není od věci protipirátskou ochranu zase odstranit.

Ghostwire: Tokyo Denuvo pořád chrání, ačkoliv upřímně pochybujeme o tom, že si na hru ještě nějaké větší procento hráčů vzpomene, natož že by se v jejím případě někdo obtěžoval s pirátstvím. Příznivci o poznání populárnějšího kousku z portfolia Bethesdy si ale mohou oddychnout. Drobná a velmi potichu vydaná aktualizace s označením 6.66 rev 2.2 odstranila Denuvo z PC verze DOOMu Eternal od id Software.

DOOM Eternal přitom vyšel už na jaře roku 2020, takže se nedá říct, že by Bethesda s odstraněním protipirátské ochrany kdovíjak spěchala. Ale tady nejspíš platí, že lepší pozdě, než vůbec, a tak hru nyní nechrání nic jiného než klient Steamu. Aktualizace 6.66 rev 2.2 toho ale odstranila ještě víc. Napříč všemi platformami zbavila DOOM Eternal systému Boosterů, díky němuž mohli hráči s využitím aktivních hráčů v seznamu přátel získávat bonusové zkušenostní body pro odemykání kosmetických předmětů a obecně obsahu jednotlivých sezón.

Nikdo z id Software ani Bethesdy oficiálně nesdělil, proč byl systém Boosterů odstraněn, pravděpodobně se ale jeho provoz už nevyplatí. DOOM Eternal už koneckonců nějakou dobu není zásobován novým obsahem a odměny sezón se v podstatě opakují. Pokud každopádně hrajete Eternal na Switchi, na aktualizaci 6.66 rev 2.2 si budete muset ještě počkat, takže některé změny se mohou projevit později.