Destiny 2: Beyond Light se nám pomalu, ale jistě blíží. Do vydání nám zbývají necelé dva týdny a zatím to vypadá, že se bude jednat dosud o největší rozšíření. K tomu všemu se jedná o pouhý začátek něčeho většího, jelikož Beyond Light je prvním rozšířením z plánované trilogie. Těšit se můžete na kupu nových věcí. Dojde na uvedení zcela nového příběhu, nové zbraně, brnění a novou tajuplnou sílu Stasis.

Pyramidové lodě s sebou přinesly strašlivé zlo, něco s čímž nikdo nepočítal. A jeho hlavní síly se usídlily na zamrzlém měsíci planety Jupiter, na měsíci Europa. Zde se nachází nový antagonista světa Destiny 2 - Eramis, Kell of Darkness. Ta se rozhodla pomstít a obnovit slávu svého lidu. Odhodlala se podniknout krok proti nám a obnovit kulturu Eliksni. Avšak nepřišla nepřipravena, ozbrojena neznámou silou Stasis, se jí dostala do ruky věc, která jí pomůže dosáhnout jejích cílů.

Na měsíci Europa nenajdete jen nepřátele, narazíte zde i na cenné spojence, kteří vám pomůžou s vaším nelehkým úkolem - zastavit Eramis! Je tu Varkis, který se teprve nedávno přestal ukrývat, poté co pomohl Uldren Sov utéct z vězení Elders. Na scéně se také objeví The Exo Stranger, se kterou se setkáváme poprvé od pádu Black Garden. Europa se stala jejím domovem a nám pomůže ovládnout a pochopit sílu Stasis. Našimi společníky se také stane bývalá Hunter Eris Morn a The Drifter, Lightbearer z dřívějších dnů Last City.

Studená, temná a lákavá - síla Stasis vás volá. Destiny 2: Beyond Light představuje nové podtřídy. Každá z podtříd spadá pod jednu stávající třídu a je posílena sílou Stasis. Jednotlivé podtřídy mají vždy dvě unikátní schopnosti, jež zvládají mrazit, zpomalit nebo dokonce i roztříštit nepřátele. Titan nabídne podtřídu Behemoth, Warlock Shadebinder a Hunter Revenant.

Kromě specializovaných schopnost, také přicházejí schopnosti neutrální. Ty můžete používat ať už hrajete jakoukoliv třídu. Mezi ně patří například Freeze, který zmrazí nepřátele, nebo Shatter, jenž vytvoří Stasis krystal, který se roztříští a zraní blízké nepřátele.

Když už o tom měsíci Europa mluvíme, tak je celkem jasné, že se na něj i podíváme. Europa je totiž novou lokací, do které zamíříte se svými Guardians. Zamrzlý měsíc střeží mnohá tajemství, jež čekají na své objevení, a kromě nich nabídne také řadu nových míst k navštívení. Máme tady Eventide Ruins, Cadmus Ridge, Asterion Abyss a spoustu dalších.

A nebylo by to pravé Destiny 2, kdyby nedošlo na nálož nových zbraní a zbroje. Jedním z tajemství, které Europa skrývá, je stará technologie ze Zlatého věku. Díky ní můžete narazit na silné exotické zbraně, jako je například pulsní puška No Time To Explain nebo granátomet Salvation's Grip.

Zlatý věk se nezabýval pouze zbraněmi a vy tak můžete narazit i na exotické zbroje. Těmi jsou například rukavice pro třídu Hunter Athrys's Embrace nebo helma pro třídu Warlock Dawn Chorus. Kromě exotických zbraní a zbrojí samozřejmě narazíte i na jiné rarity. Takže k objevování toho bude opět spousta.

Přečtěte si také: Jak bude fungovat Destiny 2 na next-gen konzolích?

Destiny 2: Beyond Light dorazí již 10. 11. na PC, PlayStation 4, Xbox One a Xbox Series X/S. S vydáním PS5 se přidá i tato verze. Bungie slibují bezplatné vylepšení pro next-gen konzole, ovšem až 8. 12. 2020. Jak bude Destiny 2 na nové generaci fungovat se dočtete zde.