Konečně víme, kdy LEGO Star Wars: The Skywalker Saga vyjde, což mimo jiné znamená, že jsou společnosti Warner Bros. Interactive, TT Games a Lucasfilm Games o poznání sdílnější než doposud. Díky tomu došlo na konci nejnovějšího gameplay traileru k přiblížení a upřesnění placeného dodatečného obsahu, který se zaměří na postavy z filmů i seriálů.

Už nějakou dobu víme, že LEGO Star Wars: The Skywalker Saga vyjde nejen v běžné, ale také v Deluxe edici. Ta se pochlubí speciálním balením, krabicové konzolové verze (na PC má hra vyjít pouze digitálně) navíc nabídnou tzv. polybag s figurkou Luka Skywalkera s krabicí mléka. Tato figurka má být exkluzivní pro Deluxe edici hry, takže přirozeně zásluhou kohosi z Polska už balíčky s figurkou vesele cestují po aukčních portálech po celém světě, kde se prodávají za mnohdy nesmyslné ceny. A to několik měsíců před vydáním samotné hry.

Bez ohledu na to, zda si Deluxe edici pořídíte v krabici nebo digitálně, každopádně dostanete ještě okamžitý přístup k postavě Classic Obi-Wan Kenobi, která je inspirovaná vůbec prvními stavebnicemi LEGO Star Wars, jež se objevily na trhu na konci 90. let, což znamená především jednodušší design celé postavy a žlutou barvu kůže. V první řadě vám ale Deluxe edice zajistí přístup k balíčku Character Collection Bundle, který obsahuje sedm DLC s hratelnými postavami. A nyní je již jasné, na co, nebo spíš na koho, se jednotlivé přídavky zaměří.

DLC, které by mělo být možné po vydání hry kupovat i jednotlivě, rozšíří kostičkovanou ságu Skywalkerů o postavy z filmů Rogue One: Star Wars Story a Solo: Star Wars Story, z animované série Star Wars: The Bad Batch a z obou sezón úspěšného seriálu The Mandalorian. Další ze sedmi balíčků pak nesou názvy Classic Characters a Trooper Pack, takže se můžeme těšit i na nějaké ty klasické postavičky a další nálož vojáků.

Titulní obrázek balíčku všech sedmi DLC, který je k vidění na konci nového traileru, konkrétně láká na tři postavy. Patří mezi ně Jyn Erso, hlavní hrdinka filmu Rogue One, dále Hunter, jenž vede jednotku Clone Force 99/The Bad Batch, a samozřejmě titulní Mandalorian jménem Din Djarin, jehož bude i ve hře očividně doprovázet Grogu alias Baby Yoda.

Každý, kdo si Deluxe edici předobjedná, by přitom měl dostat přístup k Trooper Packu již v den vydání základní hry. A díky této nabídce se ukázalo, že balíček vojáků nabídne imperiálního Death Troopera a Shore Troopera z Rogue One, Incinerator Stormtroopera z první sezóny Mandaloriana a také Range Troopera a Mimban Stormtroopera ze Sola.

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga vychází 5. dubna/apríla 2022 ve verzi pro PC (Steam), PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One a Nintendo Switch.