Britské studio Codemasters se v marketingu nyní zaměřuje na blížící se hru F1 2020. Současně ale PR oddělení neopomíjí připomenout arkádové závody DiRT 5, které se na svět podívají 9. 10. ve verzích pro PC, PS4 a Xbox One. Později budou dostupné také na PlayStationu 5 a Xboxu Series X, kde si je budete moci užít při 120 snímcích za sekundu. Původně Codemasters mluvili o 120 fps pouze na Xboxu Series X, ale nyní to stejné potvrdili vývojáři pro PS5. K potvrzení došlo v nejnovějším čísle oficiálního PlayStation magazínu.

Tvůrci se znovu zmínili o ovladači DualSense. Věří, že nový gamepad na PlayStationu 5 poskytne něco nového a jedinečného - díky hmatové odezvě a adaptivním spouštím.

Hráče DiRT 5 hodlají Codemasters zahrnout obsahem. Arkádové závody obsáhnou 12 tříd automobilů:

Cross Raid: Speciální třída vozidel, která jsou postavena pro překonávání náročného terénu. Tahle monstra kombinují rychlost, sílu a odolnost - najdete zde například Volkswagen Race Touareg 3 a Laffite G-Tec X-Road.

Rock Bouncer: Obrovská kola, silné odpružení, velká bezpečnostní klec a uprostřed vy. Vozy třídy Rock Bouncer si poradí s nejnáročnějším terénem díky správné trakci, zrychlení a vaší tvrdohlavosti.

Rally Cross: Základem DiRTu jsou vozy třídy Rally Cross, které jsou rychlé v jakémkoli terénu a dobře se řídí na užších silnicích a v ostrých zatáčkách. Svezete se například v Peugeot 208 WRX nebo Citroen C3 R5.

Classic Rally: Vraťme se v čase s ikonickými rallye stroji jako je Fiata 131 Abarth Rally či Porsche 924 GTS Rallye.

80s Rally: Osmdesátá léta byla zlatou érou off-road závodění, takže nemůže v DiRT 5 tato třída chybět. Zahrne například u fanoušků oblíbený Ford RS200 a Porsche 959 Prodrive Rally Raid.

Přečtěte si také: Kariéra v DiRT 5 bude komplexní a zahrne hlasy Troye Bakera a Nolana Northa

90s Rally: Prožijte znovu devadesátá léty - časy, kdy se off-road závody staly opravdu populárními po celém světě a připomeňte si Subaru Impreza S4 nebo Mitsubishi Lancer Evo VI.

Rally GT - Luxusní off-road vozy, mezi ně patří mimo jiné Aston Martin V8 Vantage GT-4 a Porsche 911 R-GT.

Formula Off Road: V této třídě najdete výkonný WS Auto Racing Mudclaw – skutečná bestie s obrovskými pneumatikami, a ještě větším výkonem. Formula Off Road jsou perfektní vozy, které rychle projedou vším. Ideální pro Stampede závody v DiRT 5.

Sprint: Rychlá auta s koly různých velikostí, obrovskými křídly a 900 koňskými silami. Unikátní třída poskytující jedinečný zážitek.

Pre Runners - Představte si nejlepší SUV na silnici a představte si je zahalena v prachu při extrémních závodech, třeba Aston Martin DBX.

Super Lites - Tyhle rakety mají perfektní poměr výkonu a hmotnosti. Bavte se při řízení vozů jako Ariel Nomad Tactical nebo Exomotive Exocet Off-Roa. Jsou to malá auta, která jsou rychlá v jakémkoli terénu.

Unlimited - Velké nákladní automobily postavené pro nejnáročnější off-road akce na světě. Skočte do vozů Jimco Unlimited Truck, Brenthel Industries Unlimited Truck a dalších a užijte si nejnáročnější závody, které si dokážete představit.

V DiRT 5 budete závodit v deseti lokalitách, kariéra nabídne pět příběhových kapitol a dohromady více než 130 závodů s dynamickým počasím.