Skutečná sezóna královny motorsportu se po nečekané přestávce způsobené pandemií koronaviru rozjíždí tento týden v Rakousku na okruhu Red Bull Ring. Britské studio Codemasters s oficiální videohrou F1 2020 ale jede podle plánu a už příští týden nabídne fanouškům plnohodnotnou sezónu Formule 1.

Minutu a půl dlouhý gameplay trailer představuje novinky, na které se hráči mohou těšit. Největší novinkou je režim My Team, v němž si vytvoříte vlastní závodní tým a postavíte se na start. Budete najímat zaměstnance, svého závodního kolegu, testovat nové aerodynamické díly, určovat marketingovou strategii, domlouvat sponzory, vyjednávat o smlouvách a mnoho dalšího. Vybrat si přitom můžete mezi 10 až 22 závody v jedné sezóně. Potěší rovněž split-screen pro dva hráče u jednoho počítače/konzole a historické monoposty.

Přečtěte si také: F1 2020 se navzdory změněné sezóny drží původního plánu

Pro Codemasters je ale důležitý také Podium Pass. Ten funguje podobě jako battle pass a vyžaduje po hráčích, aby plnili různé výzvy a získávali body pro odemčení kosmetických maličkostí, včetně emocí při oslavách na pódiu, přileb a dalších věcí. V každé sezóně si můžete odemknout nové předměty, případně si můžete zakoupit VIP Access pro další výzvy a lepší odměny.

F1 2020 vychází 10. 7. 2020 na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Pokud si koupíte dražší edici s Michaelem Schumacherem, tak budete mít ve hře nejen jeho historické vozy, ale také se do hry dostanete o tři dny dříve.