Dead Island 2 se vyplatil. Vraždění zombíků v Los Angeles mělo těžký vývoj, ale v Dambuster Studios dokázali dát hru dohromady a zaujmout hráče po celém světě. Výsledkem je, že se do zombie apokalypsy ponořilo 7 milionů hráčů. Ti dohromady zabili 24 miliard infikovaných.

Dead Island 2 vyšlo před rokem s českými titulky a obdrželo několik aktualizací a dva příběhové přídavky: Haus a SoLA. Díky úspěchu se autoři pochlubili dobrou zprávou pro všechny, kterým se survival líbí. Vývoj totiž nekončí. V Dambusteru chystají další obsah.

„Rok 2024 skvěle odstartoval vydáním druhého rozšíření SoLA a příchodem Dead Island 2 na Steam. Vaše nadšená zpětná vazba pro nás hodně znamená a my jsme odhodláni poskytovat Dead Island 2 i nadále podporu na všech platformách,“ uvedlo studio.

„Všem našim zabijákům: čteme a vážíme si všech vašich komentářů a přání do budoucna! V následujících měsících se s vámi podělíme o několik vzrušujících a dlouho očekávaných nových aktualizací hry, takže zůstaňte naladěni na další obsah pro Dead Island 2, který se brzy objeví!“ dodává.

Na co se můžeme těšit? Dlouho očekávané by mohlo znamenat přidání režimu New Game Plus, jenž hráčům umožní začít novou hru a přenést si vylepšení a zbraně z té předchozí. Dříve se spekulovalo o survival módu Neighborhood Watch, v němž bychom bojovali proti vlnám zombíků. Podle zdrojů serveru Insider Gaming je to de facto tower defence. Tři hráči budou čelit výzvě ubránit úkryt po dobu pěti dnů. Během nich na ně budou útočit masivní hordy zombíků. Přeživší je musejí odrážet a současně hledat zbraně, nastražovat pasti a plnit různé úkoly, aby se dostali k lepšímu vybavení a nástrojům. S přibývajícím časem budou nepřátelé stále silnější. Očekávat máme rychlou a hektickou hratelnost.

Dead Island 2 si můžete zahrát na PC (přes Epic Games Store a Steam), Xbox Series X/S, Xbox One, PS5 a PS4.