Zábavné masakrování zombíků v Dead Island 2 se po vydání malinko ztratilo z našich radarů. Společnost Embracer Group, která prožívá těžké období, propouští, zavírá studia a ruší neoznámené projekty, má však plán. Do kurzu má Dead Island 2 vrátit nový zážitek nazvaný Neighborhood Watch.

Tenhle mód nebyl zatím oficiálně představen. Podle zdrojů serveru Insider Gaming je to de facto tower defence. Tři hráči budou čelit výzvě ubránit úkryt po dobu pěti dnů. Během nich na ně budou útočit masivní hordy zombíků. Přeživší je musejí odrážet a současně hledat zbraně, nastražovat pasti a plnit různé úkoly, aby se dostali k lepšímu vybavení a nástrojům.

S přibývajícím časem budou nepřátelé stále silnější. Očekávat máme rychlou a hektickou hratelnost. V současné době ale není jasné, zda bude Neighborhood Watch součástí prvního velkého placeného rozšíření Haus. Pokud chce vydavatel navýšit zájem o hru, měl by režim zpřístupnit všem ve formě bezplatné aktualizace.

Příběhový přídavek Haus má vyjít koncem letošního roku. K němu autoři dodávají: „Jak se miliardář připravuje na zombie apokalypsu? Přece pomocí techno kultu smrti a pořádné porce neřesti a krve!“

Na druhé čtvrtletí roku 2024 je naplánován ještě Sola Festival, tedy nějaký festival. Oba přídavky jsou součástí Expansion Passu, samozřejmě bude možné je koupit samostatně.

Dead Island 2 prodal přes dva miliony kusů a s českými titulky je dostupný pro PC a poslední dvě generace konzolí PlayStation a Xbox. Příští rok vyjde na další platformu. Nebylo specifikováno. Může to být nástupce Nintenda Switch, stejně tak zpřístupnění PC verze na Steamu. Ta má nyní exkluzivitu na Epic Games Store.