Dnes odpoledne Blizzardu spustil registraci do bety hry Diablo 4. Večer na prezentaci Xboxu s Bethesdou ukázal filmeček a gameplay záběry. Oba materiály byly věnované třídě Necromancer. Pán nemrtvých se připojuje k již potvrzené čtveřici (Barbar, Čarodějnice, Renegát a Druid) a pochlubí se zajímavými novinkami.

„Démonka Lilith, dcera Nenávisti, se vrátila a šíří svou zkázu a zlo, zatímco bojuje, aby gotický svět získala zpět. A je na vás, abyste ji zastavili,“ uvádí Blizzard s tím, že Diablo 4 je vyvrcholením 25leté historie značky. Vývojáři staví na tom nejlepším, co tu už bylo, s určitými jedinečnými zvraty.

Gameplay záběry pocházejí z konzole Xbox Series X. Blizzard tvrdí, že Diablo 4 je akční RPG příští generace, které spojuje zabíjení příšer a sběr kořisti v plně otevřeném světě. Má být strašidelné a zneklidňující.

Blizzard v Diablu 4 klade důraz na volby hráčů, včetně možnosti vytvořit si hrdinu/hrdinku dle svého uvážení. S tím souvisí nelineární otevřený svět. Vývojáři připravili téměř 150 dungeonů. Ve světě narazíte na pevnosti, nepřátelská území, jež musíte dobýt zpět. Díky tomu máte mít značný vliv na svět, který se bude měnit podle vašich činů.

Když se začnete nudit, můžete přijmout události, které se budou ve světě objevovat, nebo dáte dohromady skupinu a můžete bojovat proti obrovským bossům. V tomto případě je nutná spolupráce. S tím jde ruku v ruce hraní napříč platformami a sdílení postupu. Chybět nebude ani rozdělená obrazovka u jednoho zařízení pro dva hráče.

Máme tady také PvP, kde hráči bojují proti sobě. Jen pozor, když budete hodně dobrý, hra vás označí jako šampiona a ostatní hráči vás začnou lovit. Mají po vás jít všichni s vidinou odměny.

Poslední mise je začátek úplně jiné části cesty. V endgamu se můžete stát silnějšími a užít si ještě mnohem více zábavy ve výzvách a dalším obsahu.

Diablo 4 vyjde v roce 2023 na PC, Xbox Series X/S, Xbox One, PlayStation 5 a PlayStation 4. Do bety se můžete zaregistrovat zde.