Insider The Snitch má na kontě další zářez. Po vyzrazení seznamu prezentovaných her na State of Play a zmínění The Last of Us Part 1 bylo potvrzeno i Overwatch 2 zdarma. Střílečka s různorodými hrdiny bude free-to-play na všech platformách, tedy na PC, Xboxu Series X/S, Xboxu One, PlayStationu 5, PlayStationu 4 a Nintendu Switch.

Na dnešní prezentaci Xboxu s Bethesdou došlo i na datum vydání a oznámení nové postavy. Hry se dočkáme v early accessu už 4. října/októbra, nová postava je přitom mezi komunitou dlouho vyhlížená Junker Queen.

V této verzi se Overwatch 2 pochlubí „novým dynamickým PvP obsahem“ s možností hraní a postupu napříč platformami. Dojde také na nové hrdiny, mapy a módy. A také skiny, které si budete moci koupit.

Podrobnější informace se dozvíme – a vám předáme – už za čtyři dny, 16. 6., kdy nás čeká oficiální stream Blizzardu, který by měl představit samotnou hru včetně nových a přepracovaných postav, map, co nás čeká v budoucnu za obsah a další věci.

Jak bývá u free-to-play her v early access zvykem, tak Overwatch 2 bude mít Founder's Pack. Dle Blizzardu půjde o poděkování původním hráčům, tedy prvního Overwatch. Founder's Pack pro ně bude zdarma a zahrne dva epické skiny a exkluzivní ikonku spolu s překvapivým dárkem, jenž bude oznámen před spuštěním hry.

Aby měli hráči nárok na Founder's Pack, musí vlastnit Overwatch před 23. 6. 2022.

PŮVODNÍ ZPRÁVA

Názory na Overwatch 2 z nedávné PvP bety nejsou tak pozitivní, jak si v Blizzardu zřejmě malovali. Rekordní sledovat na Twitchi byla zajištěna pouze díky vidině klíče do bety. Jakmile rozdávání skončilo, téměř nikoho takhle střílečka s různorodými hrdiny nezajímala (z pohledu sledovanosti streamů).

Objevují se názory, že Overwatch 2 je zbytečné, protože nepřináší nic moc nového oproti prvnímu dílu. Tomu nahrává významný leaker. The Snitch naznačuje přechod na free-to-play. Ano, vypadá to, že Overwatch 2 by mohlo být zdarma pro všechny. Tedy pokud se to netýká jedničky, ale to má zase vylučovat like na jiný tweet.

The Snitch totiž dal srdíčko tweetu, kde se ho ptali, zda naznačuje free-to-play model u Overwatch 2. A byl to právě on, kdo jako první napsal o The Last of Us Part 1 a správně tipnul seznam prezentovaných her na nedávném State of Play.

Co myslíte, je možné, aby Overwatch 2 bylo skutečně zdarma? Pokud ano, tak doufejme v méně agresivní mikrotransakce a loot boxy. Chytřejší budeme možná už 16. 6., kdy se uskuteční stream Blizzardu. Designér Dylan Snyder tvrdí, že fanoušci budou „velmi potěšeni“.

Hra je ve vývoji pro PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One a Nintendo Switch.