Rok 2022 se blíží ke svému konci a server Metacritic jako v předchozích letech přichází se seznamem deseti nejhorších her z hlediska průměrného hodnocení.

Žebříčku kraluje násilná first-person akce POSTAL 4: No Regerts, která po několika letech v předběžném přístupu vyšla 20. 4. v plné verzi se spoustou chyb a neustálých technických problémů. Navíc podle recenzentů hra postrádá humor a nenabízí nic, co by se blížilo zábavě nebo zajímavé mechanice. Není tak divu, že si POSTAL 4: No Regerts vysloužil v průměru pouhých 30 %.

Abychom byli fér, tak na Steamu se uživatelské hodnocení postupně zvedlo a dnes má spíše kladné recenze. Takže ve studiu Running With Scissors na problémech zapracovali, ale přesto jim už nikdo nelichotivý titul nejhorší hry roku 2022 neodpáře. Otázkou je, zda jim to vadí. Jak se říká, špatná reklama je také reklama.

Trailer oslavuje vydání hry POSTAL 4: No Regerts

Na druhém místě se nachází bezplatná first-person střílečka CrossfireX, která dorazila v února exkluzivně na konzole Xbox. Na Xboxu Series X má průměr 38 % a hra zklamala spoustu hráčů, kteří se těšili na multiplayerové bitvy od Smilegate a příběhovou kampaň pro jednoho hráče od Remedy Entertainment (Alan Wake, Control). Bohužel po technické stránce to byl děs. A mikrotransakce tomu také moc nepomohly.

Přesto se najdou hráči, jenž CrossfireX doporučují alespoň zkusit. No, pokud máte dost času, tak směle do toho. Potom nám můžete napsat, jaká hra je.

Bronzovou medaili si odnáší Babylon's Fall s průměrem 41 % na PlayStationu 5. Tohle akční hack-and-slash RPG se japonskému studiu PlatinumGames opravdu, ale opravdu nepovedlo. Svědčí o tom nezájem hráčů, který vyústil v to, že servery Babylon's Fall budou 28. 2. 2023 v 8:00 našeho času vypnuty.

Vývojáři, kteří jsou podepsáni za sérií Bayonetta, Nier: Automata nebo Star Fox Zero, tenhle projekt vůbec nezvládli. Babylon's Fall má zastaralou grafiku, hrozné uživatelské rozhraní, podivné zvuky...

Pro český videoherní průmysl je nepotěšující sedmé místo, kde se nachází The Last Oricru s průměrným hodnocením 50 % pro Xbox Series X. V recenzích se mimo jiné psalo, že jde o mistrovské dílo špatného designu.

Já bych ještě upozornil na LEGO Brawls s průměrem 46 % pro PlayStation 5.

Kompletní žebříček:

  1. POSTAL 4: No Regerts (PC) - 30 %
  2. CrossfireX (Xbox Series X) - 38 %
  3. Babylon's Fall (PS5) - 41 %
  4. XEL (Switch) - 43 %
  5. LEGO Brawls (PS5) - 46 %
  6. Zorro: The Chronicles (PS5) - 49 %
  7. The Last Oricru (Xbox Series X) - 50%
  8. The Waylanders (PC) - 51 %
  9. Kamiwaza: Way of the Thief (PS4) - 52 %
  10. Blade Runner: Enhanced Edition (Switch) - 52 %

*Žebříček je sestaven k 12. 12. 2022. Vyloučeny byly všechny hry, co měly méně než 7 recenzí.

Jakou nejhorší hru jste v roce 2022 hráli? Napište nám do komentářů.