Absence Sony na červové E3 mnohé fanoušky zklamala. Ti netrpělivě očekávají, s čím se PlayStation pochlubí. První letní vlaštovkou je nové State of Play věnované nevšední akci Deathloop, v níž hráči budou uvězněni v časové smyčce. 

Než ale došlo na tuhle novinku, tak se nám ukázala Director’s Cut edice Death Stranding, nová kooperativní střílečka Arcadegeddon od IIIFonic, připomenulo se survival RPG Tribes of Midgard i příběhová adventura JETT: The Far Shore.

Přečtěte si také: Horizon Forbidden West - Gameplay trailer s českými titulky

ZVRÁCENÝ SVĚT VE HŘE DEATHLOOP

Hlavní hrou tohoto State of Play byla akce Deathloop od Arkane Studios. Tvůrci Dishonored a Prey nám předvedli, jak hlavní hrdina Colt využívá své schopnosti a vyčkává na střechách, aby později rozpoutal velký chaos. To vše a mnohem víc se odehraje na tajemném ostrově Blackreef.

Úkolem Colta je najít způsob, jak ukončit časovou smyčku, která uzavřela ostrov Blackreef v nekonečném cyklu. Nebude to ale tak jednoduché. V patách mu při tom budou místní obyvatelé. Proto musíte využít mocné zbraně i schopnosti k likvidaci osmi klíčových cílů rozmístěných po celém chaosem zmítaném ostrově dřív, než se smyčka znovu překlopí.

To stále není vše. Ve stínu na Colta číhá Julianna, jejímž jediným cílem je zajistit, aby se smyčka nikdy nepřerušila. Z každého cyklu se budete učit, zkoušet nové způsoby a přístupy, aby se vám nakonec podařilo prolomit smyčku jednou provždy.

Společnost Sony uzavřela dohodu o časové konzolové exkluzivitě na Deathloop předtím, než Microsoft koupil Bethesdu. Z toho důvodu Deathloop vyjde 14. 9. letošního roku pouze na PlayStation 5 a PC. Verze pro Xbox Series X/S se očekává za rok.

DATUM VYDÁNÍ DEATH STRANDING DIRECTOR'S CUT

Sony a Kojima Productions využili State of Play, aby blíže ukázali Director’s Cut edici Death Stranding a nalákali na předobjednávky.

Na hráče čekají zkoušky s pokročilým a vylepšeným bojem, průzkumem nových oblastí a další mise, minihry nebo noví protivníci. Samozřejmostí je rozšíření příběhu, vylepšený transport, nové zbraně, robotický pomocník a překvapením se zdá být závodní režim.

Death Stranding: Director’s Cut vyjde 24. 9. 2021 na PlayStation 5.

KOOPERATIVNÍ STŘÍLEČKA ARCADEGEDDON OD IIIFONIC

Studio IIIFonic, které je podepsáno za Friday the 13th: The Game a Predator: Hunting Grounds se pochlubilo kooperativní střílečkou Arcadegeddon, která postrádá hlubší příběh pro jednoho hráče. Jediné, na čem v tomto titulu záleží, tak je solidní dávka takzvaného „rozbíjení všeho, co se hýbe“.

Arcadegeddon má stylizovaný, kreslený vizuál, jenž vývojářům umožňuje popustit uzdu fantazii. Lokace, které navštívíme - ať už se jedná o serverovny, tropické ostrovy nebo třeba rozbořené dálnice - jsou do detailu propracované a jejich prozkoumávání se nemá nikdy omrzet, a to z jednoho prostého důvodu: autoři se postarali o to, aby hraní bylo neuvěřitelně zábavné.

To doplňuje plynulý pohyb, dvojité skoky, skluzy, využívání plošin a působivý arzenál zbraní. Ty jsou rozděleny na několik typů pistolí, útočných pušek, brokovnic, CKM, odstřelovacích pušek, raketometů nebo pilometů.

TRIBES OF MIDGARD SE BLÍŽÍ

Nadcházející akční survival RPG titul Tribes of Midgard, který podporuje kooperaci až pro 10 hráčů, se ukázal na State of Play ve formě lákadla na první sezónu. Ta započne 27. 7., kdy hra vyjde na PlayStation 5 a PC.

V Tribes of Midgard se vžijete do Vikinga bránícího svou osadu před koncem světa. Dnešní trailer vysvětluje úkoly, příběh, systém run a mnoho dalšího. Pro více informací si přečtěte náš předešlý článek zde.

POKRAČOVÁNÍ AKČNÍHO DOBRODRUŽSTVÍ MOSS

Studio Polyarc se na začátku State of Play pochlubilo pokračováním akčního dobrodružství Moss. Jmenuje se Moss Book 2 a na našeho myšího kamaráda čeká další výprava s logickými hádankami ve virtuální realitě.

Hratelnost vypadá velmi podobně jako první díl, ale tentokrát myšák zavítá do nového prostředí, v němž bojuje s příšerami. K dispozici budou také nové zbraně a schopnosti.

Na další informace si musíme počkat. Lze očekávat, že kromě PlayStation VR vyjde Moss Book 2 také na PC VR a Quest, stejně jako jednička.

BOJOVKA SIFU NÁS VÍTÁ V KLUBU

Na začátku letošního roku byla oznámena kung-fu bojovka Sifu. Po krátkém traileru přichází teaser trailer. Ten nás vítá v klubu a hlásí, že bojovka z pohledu třetí osoby s intenzivním bojem zblízka dorazí na začátku roku 2022 pro PlayStation.

JETT: The Far Shore

Máme tady první pohled na JETT: The Far Shore. To je filmová příběhová adventura, která ještě letos dorazí na PlayStation 5 a PlayStation 4 (a také na PC).

„Jett: The Far Shore tě zve na filmové akční dobrodružství, ve kterém se vydáš na mezihvězdnou výpravu, během níž dobudeš budoucnost pro lid stíhaný zapomněním. V roli průzkumnice Mei jako první sestoupíš na tajemnou planetu oceánů.

Chop se kormidla vesmírné lodi a vrhni se do průzkumu neznáma – klouzej nad vlnami, proháněj se vzhůru podél neposkvrněných pobřeží a proklesti si cestu tajuplnými hvozdy. Přizpůsob se spletitému systematickému otevřenému světu a odolej spolu se zbytkem nepočetné posádky nástrahám v příběhu o odvaze, zázracích i lítosti.

Vydej se na průzkumné dobrodružství pro jednoho hráče rozdělené do pěti podmanivých dějství, v nichž nechybí monumentální okamžiky, bezstarostné zkoumání, příležitostná nervy drásající akce, okamžiky upřímného kamarádství i porce existenciálního děsu.“

Lost Judgment

Dalším kouskem na State of Play bylo Lost Judgment, pokračování povedeného právnického thrilleru Judgment. Hra vyjde 24. 9. letošního roku pro PlayStation 5 a PlayStation 4 (a také na Xbox Series X/S a Xbox One).

Nový trailer se zaměřil na příběh a minihry.

F.I.S.T.: Forged In Shadow Torch

Pamatujete si na akční plošinovku F.I.S.T.: Forged In Shadow Torch? Tak má konečně datum vydání, a to 7. 9. 2021 minimálně pro PS5 a PS4. Ve vývoji je ale také pro PC, tak bych čekal, že ve stejný den bude i pro počítače.

F.I.S.T: Forged In Shadow Torch je akční plošinovka popisována jako akční adventura ve stylu dieselpunku s antropomorfním zajíčkem ovládajícím obrovskou, ozbrojenou kovovou pěst. Nebude chybět průzkum originálního světa, ve kterém zvířata bojují proti invazi strojů, spousta tajemství a propojených místností a bojový systém v arkádovém stylu s jedinečnými zbraněmi a kombinovanými řetězci.

HUNTER'S ARENA V SRPNU S PS PLUS

State of Play přináší také novou hru jako odměnu pro předplatitele PlayStation Plus na srpen. V dalším měsíci si na PS4 a PS5 budete moci stáhnout battle royale akci Hunter's Arena. Ta kombinuje Battle Royale s prvky MMORPG a umožňuje hráčům vtělit se do fantasy hrdinů. Určena je pro 30 hráčů.

Demon Slayer -Kimetsu no Yaiba- The Hinokami Chronicles