Společnosti Deep Silver a Dambuster Studios přináší 14minutový prodloužení gameplay trailer, který ukazuje začátek z Dead Island 2.

Vítejte v Bel Air v Los Angeles. Právě vypukla zombie apokalypsa a drsná punkerka Dani musí bojovat o život proti krvelačným nakaženým. Dani se setkává se standardními zombíky, z nichž každý má své specifické děsivé schopnosti a chování.

Dani se díky své houževnatosti a vyváženosti dobře hodí pro hbitý styl boje. V dnešním videu má za úkol pokusit se dostat do hotelu Halperin. Uvidíte kombinaci sad dovednostních karet, které vylepšují schopnosti, a technologii rozčtvrcení známou jako FLESH (Fully Locational Evisceration System for Humanoids). Jde o procedurální gore systém, jenž nám umožní dělat se zombíků „masové piñaty“. V závislosti na tom, kterou část těla zasáhneme, dochází k realistickému poškození, ať už jde o čepelové zbraně trhající vrstvy kůže a masa nebo tupé zbraně drtící kosti.

Poškození nepřítele budou ovlivňovat také údery, úhel pádu, síla a vzdálenost. A v neposlední řadě samotní protivníci. Jako příklad vývojáři uvádějí běžné zombíky, kteří se budou rozpadat jako každý rozkládající se nemrtvý člověk. To větším zombíkům můžete protrhnout břicho, což může způsobit, že na podlahu vypadnou vnitřnosti.

K dispozici budete mít celou řadu zbraní, které bude možné vylepšovat, včetně sečných a střelných. V tomhle ohledu bude Dead Island 2 akčnější než Dying Light 2. Jen si dávejte pozor na to, v jakém stavu své vybavení na likvidaci nepřátel máte.

Dead Island 2 vyjde 21. 4. 2023 na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One. Ve hře budou české titulky.