Po vydání Cyberpunku 2077 na konzole minulé generace mají hráči strach kupovat nové hry na tyto platformy. Pokud vlastníte starší konzoli a zvažovali jste, že se pustíte do zabíjení zombíků v Los Angeles, tak můžete. Jak totiž ukazuje analýza od Digital Foundry, tak na všech platformách běží Dead Island 2 solidně.

Na základní PS4 si Dead Island 2 zahrajete v nativním rozlišení 1080p při 30 snímcích za sekundu. Jen počítejte s většími problémy s plynulostí animací. Na Xboxu One běží hra v nativním rozlišení 1600x900p a cílí na 30 snímků za sekundu. Digital Foundry se o této verzi vyjádřili tak, že nabízí překvapivě plynulý zážitek.

Pakliže si koupíte Dead Island 2 v jedné z těchto dvou verzí, tak pozor. Na PS4 a Xboxu One není možné zakládat kooperativní sezení, nýbrž se pouze připojit k hráčům na výkonnějším stroji. Později má být toto omezení eliminováno. Více zde.

Na PlayStationu 4 Pro a Xboxu One X se hra dostává na 2560x1440p při 30 snímcích za sekundu a na obou konzolí běží téměř dokonale.

Na PS5 a Xboxu Series X si Dead Island 2 zahrajete v 60 snímcích při nativním rozlišení 3072x1728p (4K), přičemž na Xboxu Series X se občas setkáte s malými propady, které jsou na Xboxu Series S větší/častější. Naopak na PS5 si máte užít stabilní snímkovou frekvenci.

Hra vyšla s českými titulky.