V posledních několika letech platilo, že je dobré být fanouškem série Crash Bandicoot. V roce 2017 došlo k vydání konzolových verzí výborného remaku původní trilogie od studia Vicarious Visions. To bylo v roce 2019 doplněno o obdobně výborný remake závodního spin-offu Crash Team Racing. A to krásně v roce 2020 zakončily konzolové verze zcela nového dílu série s názvem Crash Bandicoot 4: It's About Time od studia Toys for Bob, kteří jsou mimo jiné zodpovědní i za remake trilogie Spyro.

Dost možná to ale vypadá, že tyto světlé časy na chvíli pominou. Studio Vicarious Visions bylo už začátkem roku spojeno se společností Blizzard Entertainment a Toys for Bob se oficiálně přesouvá k pracím pro populární battle royale Call of Duty: Warzone. A vypadá to, že nebudou pracovat na ničem jiném.

Tyto zprávy přišly z oficiálního twitterového účtu studia, ve kterém projevují své nadšení z možnosti pracovat na třetí sezóně právě Warzonu. Jejich účast je potvrzena i studiem Raven Software, které na hře také pracuje.

Za normálních okolností by nemuselo jít o tak špatnou zprávu. Studia často pracují na více než jednom projektu a vypadá to, že jejich účast na vývoji Call of Duty: Warzone bude především v rámci dodatečných prací. Nicméně realita je dost možná pochmurnější.

Nicholas Kole, designér postav, který pracoval právě na Spyro Reignited Trilogy a Crash Bandicoot 4, posmutně pomocí Twitteru zamával týmu na rozloučenou. Následně dodal, že jde o konec éry a přeje svým bývalým kolegům jen to dobré. Největší ránu ale zasadil odpovědí „jo“ na dotaz fanouška, jestli je Call of Duty to jediné, na čem teď bude studio pracovat.

To jde navíc ruku v ruce s tím, že měli být zaměstnanci studia ve větším počtu propuštěni, jak zmiňuje jeho následný tweet.

Vypadá to tedy, že dvě klíčová studia, která stála za oživením série Crash Bandicoot, tak byla převelena na úplně jiné projekty. Vicarious Visions definitivně, Toys for Bob, alespoň na nějakou dobu, evidentně také.

V očích hráčů je tak aktuálně jedinou smysluplnou záchranou studio Beenox, které stálo za zrodem remaku právě závodního spin-offu Crash Team Racing: Nitro-Fueled a na čtvrtém díle spolupracovali. Je ale otázka, nakolik by byli schopni své zkušenosti plně využít. A ještě větší otázka je, jestli vůbec tu šanci někdy dostanou.