Polské studio CD Projekt RED prostřednictvím konceptů představuje jednotlivé čtvrti rozsáhlého světa akčního RPG titulu Cyberpunk 2077. Minulý týden jsme se podívali do špatné čtvrti Watson a Westbrooku, který je považován za nejlepší místo pro život a zábavu v Night City. Dnes tu máme centrum města a chudinskou čtvrť Santo Domingo.

Centrum Night City je vitrínou firem. Elegantní mrakodrapy tvoří panorama podobné pevnosti, která představuje bezkonkurenční sílu velkých korporací v celé své aroganci. Od roku 2020 se centrum města stalo opevněnou a nejbezpečnější částí Night City.

Přesným opakem je Santo Domingo. Chudinská oblast je jednou z nejstarších čtvrtí Night City. Korporace ji využívají jako testovací místo pro své průmyslové projekty a ničí staré továrny jen proto, aby mohly postavit nové. Obyvatelé Santa Dominga se mačkají v přeplněných megabuildingech a přejí si lepší život.

Přečtěte si také: Cyberpunk 2077 přišel o část obsahu. Ve hře nebude úprava vozidel ani cestování metrem

Na artworcích vidíme smog a všimněte si absence neonů, kterými je jinak Night City plné. Tohle rozhodně není oblast, v níž by chtěl někdo žít, ale některým bohužel nic jiného nezbývá.

Postupného představení oblastí Night City využili šikovní fanoušci a rozhodli se sestavit svou verzi mapy, která obsahuje 15 odlišných čtvrtí. Nezbývá než si počkat, až sám CD Projekt RED odhalí celou mapu.

Cyberpunk 2077 vyjde 19. 11. letošního roku na PC a současnou a novou generaci konzolí PlayStation a Xbox. Ve hře budou české titulky. Hra pro PS5 a Xbox Series X bude vylepšena v den vydání konzolí. Druhý velký update dorazí někdy během roku 2021.