Svět akčního RPG titulu Cyberpunk 2077 je opravdu rozsáhlý, a kromě živoucího a různorodého města zahrne také okolní pustinu, kde se budete moci projíždět v automobilech, které si ale nebudete moci, bohužel, upravovat a vylepšovat. CD Projekt RED využívá příležitosti a postupně nám představuje rozdílné čtvrti Night City.

Jako první tu máme artworky z Watsonu. Tahle část Night City měla vše. Ve Watsonu jste za zlatých časů našli noční kluby, mrakodrapy, firemní kanceláře, špičkovou medicínu a mnoho dalšího. Ekonomická katastrofa tohle všechno změnila. Dnes je Watson označován za špatnou čtvrť Night City a jde o místo, ve kterém působí gangy Maelstrom a Tyger Claws.

Westbrook je přesný opak Watsonu. Tahle čtvrť Night City je považována za nejlepší místo pro život a zábavu. Tady se utrácejí eddies velmi rychle a když vám dojdou, můžete si je půjčit a užít si život naplno. I když to bude třeba jen na jednu noc…

VADÍ VÁM HLAS HLAVNÍHO HRDINY? TAK BOHUŽEL

Cyberpunk 2077 přinese rozsáhlou úpravu hlavního hrdiny, včetně možnosti rozhodnout se, zda budete hrát za muže nebo ženu. Pokud vám ale vadí jeho/její hlas a doufali jste ve změnu tónu hlasu, tak bohužel. CD Projekt RED potvrdil, že hra zahrne mužskou a ženskou verzi hlasu V, ale už bez další personalizace. Přitom hráči by takovou úpravu ocenili. Někteří si stěžují, že jim hlas přijde drsný a agresivní.

O anglický dabing V se postará Gavin Drea a Cherami Leigh. Ledaže by byl k dispozici nějaký filtr, co by hlasy měnil.

Polské studio neposkytlo důvody svého rozhodnutí, ale pravděpodobně je to otázka peněz. Nahrání dalších verzí dabingu by bylo drahé. Na druhou stranu by to šlo vyřešit filtrem, který by dokázal mírně změnit hlas V.

Připomeňme, že V budete moci přidat tetování, jizvy, piercing nebo určit délku nosu a výšku uší. Také si vyberete jeden ze tří původů (váš život před příběhem hry), který ovlivní začátek hry, úvodní mise a může ovlivnit i to, jak hlavní postava mluví, jak se k ní chovají NPC postavy a také dialogové možnosti. Na výběr bude Corpo, Street Kid a Nomad. Už názvy vypovídají o zaměření jednotlivých původů. Jako Corpo si budete užívat bohatý životní styl od samotného začátku hry a elegantně se oblékat. Street Kid zase vyrostl v ulicích Night City, zatímco při zvolení Nomada začínáte v pustině. Níže pro vás máme obrázky z jednotlivých původů.

Přečtěte si také: Cyberpunk 2077 přišel o část obsahu. Ve hře nebude úprava vozidel ani cestování metrem

Vývojáři mají velké plány pro dodatečný obsah, který by měl být podobného rozsahu jako u Zaklínače 3.

Cyberpunk 2077 vyjde 19. 11. 2020 s českými titulky na PC, PS4 a Xbox One. Hra bude fungovat i na PlayStationu 5 a Xboxu Series X.

CORPO

Street Kid

NOMAD