Cyberpunk 2077 je jednou z nejočekávanějších her letošního roku. CD Projekt RED hráče neustálé napíná a nechává je dlouhé roky čekat. Vždyť hra byla oznámena již v roce 2012. Není tak divu, že se fanoušci těší na každý drobeček nových informací. Ty přicházejí i dnes, ale nejsou pozitivní.

V herním průmyslu je zcela běžné, že v určité fázi vývoje se tvůrci rozhodnou vynechat nějakou část obsahu, případně něco předělat nebo dokonce přidat. Stalo se to také u Cyberpunku 2077, u něhož byly odstraněny některé části, které byly v minulosti prezentovány.

V Cyberpunku 2077 budete marně hledat běhání po zdech. Nejde ale o jediný prvek, který v akčním RPG neuvidíte. Designér úrovní Miles Tost v rozhovoru s německým GameStarem prozradil, že původní plán zahrnoval komplexní cestování metrem po Night City. Za jízdu dopravním prostředkem by hráči zaplatili a při přesunu by mohli vše sledovat, podobně jako v PS4 exkluzivitě Marvel's Spider-Man z roku 2018.

Přečtěte si také: I majitelé Windows 7 si užijí Cyberpunk 2077. To ovšem neplatí o Windows 8.1

Ve finální verzi ale bude cestování upraveno. V blízkosti vchodu do metra najdete terminál, který slouží pro rychlé cestování. To bude zdarma a svou postavu při přesunu mapou neuvidíte. Přitom i tato část hry byla v minulosti prezentována.

V Cyberpunku 2077 bude bohužel chybět i úprava vozidel. Prohlásil to hlavní designér Pawel Sasko stránce IGN. Pokud budete chtít jezdit nějakou vymazlenou károu, budete si ji muset v otevřeném a rozsáhlém světě najít. To je nepochybně velká škoda, ale co se dá dělat. Na druhou stranu v Night City můžete krást auta a rozpoutat chaos podobě jako v sérii Grand Theft Auto.

Cyberpunk 2077 po několika odkladech by měl vyjít 19. 11. letošního roku na PC, PS4 a Xbox One. Ve hře budou české titulky a CD Projekt RED počítá i s vylepšením pro PlayStation 5 a Xbox Series X.