Zástupci CD Projektu RED už dříve potvrdili, že majitelé Xbox One verze Cyberpunku 2077 si budou moci do Xboxu Series X stáhnout bezplatnou aktualizaci, která hru vylepší a zařídí, aby Cyberpunk 2077 využil sílu a možnosti nové generace konzole od Microsoftu. To samé ale nemůže polské studio potvrdit, ale ani vyvrátit u PlayStationu 5. Je to z důvodu toho, že Sony o bezplatném upgradu her z PS4 na PS5 mlčí.

Sony mlčí také o zpětné kompatibilitě. I když tady jsme se před několika týdny oficiálně dozvěděli, že PS5 má podporovat drtivou většinu her z PS4. Zpětně kompatibilní tituly z PS4 poběží na nové generaci PlayStationu v lepší frekvenci snímků za sekundu. Potenciálem je také vyšší rozlišení. „V současné době vyhodnocujeme jednotlivé tituly, abychom zjistili problémy, které je třeba opravit v původním softwaru od vývojářů,“ tvrdila koncem března Sony.

HRÁČI BY NEMĚLI BÝT NUCENI PLATIT ZA STEJNOU HRU DVAKRÁT

CD Projekt RED přitom razí názor, že by hráči neměli být nuceni za zakoupenou hru platit dvakrát nebo platit za aktualizace. Majitelé Xbox One verze Cyberpunku 2077 dostanou aktualizaci pro Xbox Series X zdarma, oznámili tehdy tvůrci Zaklínače 3.

Nyní Michal Nowakowski z CD Projektu RED zopakoval, že u konzole Microsoftu bude aktualizace, která umožní hrát hru na obou generací konzole. Současně ale poznamenal, že tahle aktualizace bude dostupná později, tedy ne v den, kdy bude Xbox Series X uveden na trh.

„Nemůžeme komentovat jejich politiku před oficiálním oznámením. Od PlayStationu neexistuje žádné oficiální oznámení, takže nemůžeme to potvrdit ani popřít,“ řekl Nowakowski na adresu Sony a dodal, že poté budou vše komentovat.

Během finanční zprávy Nowakowski zopakoval, že CD Projekt chce vydat Cyberpunk 2077 slibovaného 17. 9. 2020 na PC, PlayStation 4 a Xbox One (ve všech verzích budou české titulky). Také potvrdit, že před tímto datem se dozvíme o plánech na další rozšíření her. Mimo jiné řekl, že nové akční RPG dobrodružství bude mít minimálně stejné množství expanzí jako měl Zaklínač 3: Divoký hon.

PŘEDSTAVENÍ GANGU 6TH STREET

Před pár dny jsme se mohli podívat na loga jednotlivých gangů a představení frakce The Mox, která byla založena po smrti hodné majitelky striptýzového klubu. Dne se dozvídáme trochu detailů o členech 6th Street. Tenhle gang byl založen veterány čtvrté korporátní války s tím, že nahradí policisty a budou chránit komunitu Vista del Rey. Ovšem jejich interpretace zákona je dosti sporná.