Codemasters patří mezi největší studia soustředící se na závodní hry. Tvůrci sérií F1 a DiRT se nyní soustředí na nejambicióznější a největší projekt za posledních deset let. Vyplývá to z pracovní nabídek týmu v Cheshire ve Velké Británii, který pro tento titul hledá producenta.

„Pod vedením šéfa vývoje a s podporou produkčního týmu budete pomáhat s produkcí dalšího klíčového projektu studia, který chce být nejambicióznější a největší hrou, jakou Codemasters za posledních deset let vytvořili,“ uvádí se v inzerátu.

Pozice Senior Manager – Engineering dodává, že práce na podpoře DiRT 5 se chýlí ke konci a tvůrci usilovně pracují na konceptu dalšího AAA projektu.

V současné době nevíme, o co přesně jde. Studio Cheshire vytvořilo a v listopadu 2020 vydalo DiRT 5 a přidává do něj nový obsah. Mohlo by klidně jít o DiRT 6. Nesmíme ale zapomínat, že Codemasters patří pod Electronic Arts, která jim mohla poskytnout značku Need for Speed.

EA koupila Codemasters se Slightly Mad Studios (autoři Project Cars a NFS Shift) za 1,2 miliardy dolarů. V únoru tohoto roku zástupci společnosti Electronic Arts uvedli, že chtějí každý rok vydat jednu závodní hru. Jak také víme, nové NFS chystají Criterion Games. Ti mají arkádové závodní sérii navrátit slávu. Codemasters zase na rok 2022 připravují minimálně GRID Legends. S největší pravděpodobností můžeme počítat také s F1.