Minulý rok jste na našem webu možná zaznamenali články, které sdělovaly informace o nadcházejícím titulu z vydavatelství Riot Forge, jenž nese název Ruined King: A League of Legends Story. U tohoto titulu se však neskončilo. Z dílny Riot Forge totiž vyšla i hra Hextech Mayhem: A League of Legends Story a další dvě jsou naplánované na rok 2022.

RUINED KING: A LEAGUE OF LEGENDS STORY

Ruined King: A League of Legends Story je tahové RPG pro jednoho hráče, které nás uvádí do světa Runeterry. Na starost si jej vzalo externí studio Airship Syndicate a vizuální stránka hry pochází z dílny komiksového kreslíře Joea Madureiry. Ocitnete se ve měste Bilgewater, kde se setká parta hrdinů z League of Legends, jmenovitě Miss Fortune, Pyke, Yasuo, Ahri, Braum a Illaoi.

Ruined King: A League of Legends Story si od úterý můžete zahrát na PC a herních konzolích, konkrétně PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S a Nintendo Switch. Verze pro počítače je dostupná na Steam a GOG za 29,99 eur (670 Kč), na Epic Games za 31,70 eur (800 Kč). Chcete-li znát více detailů, přečtěte si náš článek z listopadu minulého roku, který zpracoval Denis Bartek.

HEXTECH MAYHEM: A LEAGUE OF LEGENDS STORY

Druhou hrou, jež vyšla v úterý, je Hextech Mayhem: A League of Legends Story a byla vyvinuta studiem Choice Provisions. Jestli jste někdy hráli Geometry Dash, tak si myslím, že by pro vás tato novinka neměla být problém. Jedná se totiž o 2,5D titul, ve kterém do rytmu hudby běžíte a skáčete světem s hrdinou, jenž se jmenuje Ziggs. Ten si díky svému arzenálu výbušnin může dovolit skákat opravdu vysoko. Jste-li diváky série Arcane, prostředí vám jistě bude povědomé – nacházíte se totiž v různých částech města Piltover.

Hextech Mayhem: A League of Legends Story je nyní k dispozici pro PC (Steam, Epic Games a GOG) a Nintendo Switch za 9,99 dolarů (220 Kč).

SONG OF NUNU: A LEAGUE OF LEGENDS STORY

Třetím titulem je Song of Nunu: A League of Legends Story, jenž je vyvíjen studiem Tequila Works. Nutno podotknout, že na rozdíl od předchozích dvou výtvorů je teprve nadcházející, vyjde někdy v příštím roce. Jedná se o dobrodružnou hru pro jednoho hráče, jejíž hlavní postavou bude chlapec Nunu, který se spřátelí s yetim jménem Willump. Celý příběh se bude odehrávat v chladné zemi Freljord.

V Song of Nunu: A League of Legends Story budete prozkoumávat Freljord a jeho zázraky, setkáte se však i se spoustou nebezpečí. Kromě magie a dosud neobjevených divů se setkáte i s emocemi, bude vás provázet strhující příběh o naději, ztrátě a přátelství vytvořeném v mrazu.

Riot Forge plánuje Song of Nunu vydat na Switch, Xbox Series X/S, Xbox One, PS4, PS5 a PC (Steam, GOG a Epic Games).

CONV/RGENCE: A LEAGUE OF LEGENDS STORY

Pomalu se dostáváme ke konci, čtvrtým a posledním titulem bude CONV/RGENCE: A League of Legends Story, který vytváří studio Double Stallion. Jedná se o 2D akční plošinovku pro jednoho hráče. Děj se bude odehrávat v podzemním městě Zaun, které je také známé ze seriálu Arcane, přičemž hlavním hrdinou bude chlapec Ekko – mladý vynálezce s důmyslným zařízením na manipulaci s časem.

Spolu s Ekkem budete procházet různými lokacemi ve stylu parkouru, zatímco budete zlepšovat své schopnosti v boji a ovládání času, abyste porazili širokou škálu nepřátel, která číhá v Zaunu.