Bude to už rok od velkého oznámení, ve kterém nám Riot Games prozradili, že pracují na řadě dalších her. Byl tu Projekt A, ze kterého se nakonec vyklubala střílečka Valorant. Světlo světa spatřila i karetka Legends of Runeterra a v plánu je dokonce i bojovka ve stylu Tekkena či Mortal Kombatu. Tohle je jen malý výčet toho, co má Riot v plánu. Dnes tu máme oznámení prvního titulu, který vyjde po taktovkou Riot Forge.

Ruined King: A League of Legends Story je tahové RPG a také zcela první singlplayerová hra uvádějící nás do světa Runeterry. Na starost ji má externí studio Airship Syndicate, které můžete znát díky titulům jako je Darksiders Genesis nebo Battle Chasers: Nightwar.

Kromě toho, že se práce na Ruined King: A League of Legends Story chopilo takové studio, tak animace a celkový styl vychází z dílny komiksového kreslíře Joea Madureiry.

Ohledně hratelnosti či samotném příběhu toho zatím moc nevíme. Víme jen, že se ocitneme ve městě Bilgewater, kde se setká nevídaná parta hrdinů z League of Legends. Přesněji to je Miss Fortune, Pyke, Yasuo, Ahri, Braum a Illaoi. Z nich si sestavíte svůj tým a pustíte se do řešení záhady samotných Stínových ostrovů, které jsou neustále obklopeny tajuplnou Černou mlhou. Riot také láká na lajnový sytém iniciativy. Co to je? Nevíme. Ale snad to vývojáři brzy vysvětlí.

Ruined King: A League of Legends Story dorazí na PC, PlayStation 4 a Xbox One už někdy na začátku roku 2021. S menším zpožděním můžeme očekávat i verze pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Samozřejmostí je bezplatná aktualizace pro next-gen verze v případě, že si hru koupíte na starou generaci konzolí.