Na PC, PlayStationu 5, Xboxu Series X a Xboxu Series S se bitevní vřavy v Battlefieldu 2042 bude moci účastnit až 128 hráčů, zatímco na Xboxu One a PlayStationu 4 budou mapy a módy optimalizovány pro 64 hráčů. Vývojáři ze studia EA DICE sázejí na totální válku a chtějí hráčům vždy nabídnout plnohodnotné bitvy. Z toho důvodu připravují boty.

Umělá inteligence nahradí chybějící hráče a zaplní servery, u nichž nedojde k plnému obsazení. Tvůrci chtějí zajistit, že soupeřící týmy (64 vs. 64 a 32 vs. 32) budou vždy plnohodnotné, ať je to v dopoledních hodinách nebo pozdě v noci, kdy může docházet k problémům. Pokud bude hráčů dostat, boti do akce nezasáhnou.

Přečtěte si také: VELKÝ souhrn z celé E3 2021 - Oznámení, videa, novinky

KDE VŠUDE BUDOU BOTI POUŽITI?

  • Multiplayer - Boti budou nasazeni v případě, že nebude dostatek hráčů.
  • Kooperace - V kooperaci můžete hrát s přáteli proti botům.
  • Sólo - Pokud se chcete zdokonalovat a trénovat, můžete hrát sami proti vojákům s umělou inteligencí.

Více o Battlefieldu 2042:

Přečtěte si také: Nabourat se na servery EA bylo snazší, než si myslíte

BATTLEFIELD 2042 NEMÁ KAMPAŇ

First-person střílečka Battlefield 2042 se soustředí čistě na bitvy pro více hráčů. Standardní kampaň pro jednoho hráče ve hře nebude. Místo toho chtějí EA DICE přinést napínavé multiplayerové bitvy, které budou nespecifikovaným způsobem obohaceny o příběh. Do války navíc promluví příroda v podobě tornád, písečných bouří atd.

Battlefield 2042 vyjde 22. 10. letošního roku na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One.

Co si myslíte o používání botů? Já jsem si vzpomněl na Titanfall, kde ale byla umělá inteligence přítomna v jednotlivých módech a sloužila pro větší zábavu – bylo snazší zabít AI než normální hráče. Něco takového by mohli autoři nového Battlefieldu také zvážit, když už budou boti zaplňovat servery.