Překladatel Mayki nedávno dokončil lokalizaci Scars Above a už oznamuje svůj další projekt. Tentokrát se pustil do češtiny pro first-person střílečku Atomic Heart. Předtím přeložil The Dark Pictures: The Devil in Me nebo Deliver Us Mars.

„Kontroverzní hra, kterou by bylo ale chybou odsuzovat. Pěkná grafika, rozmanitost prostředí a nepřátel, textů tak akorát, to všechno jsou důvody, proč jsem se rozhodl tuhle hru přeložit,“ vysvětluje Mayki a přináší krátkou ukázku překladu ze začátku hry. Čeština bude fungovat samozřejmě pouze na PC.

Ukázka chystané češtiny pro Atomic Heart

VÍCE NEŽ 5 MILIONŮ HRÁČŮ

Vývojáři ze studia Mundfish, kteří začali na Atomic Heart pracovat v roce 2017, se pochlubili, že sovětskou střílečku si za první tři týdny zahrálo více než 5 milionů hráčů. O prodejích nemluví. Ty budou nižší, protože hra je součástí Game Passu pro konzole Xbox a PC od samotného vydání.

Teď autoři pracují na zlepšení celkového herního zážitku (patche) a dodatečném obsahu, při kterém zohledňují různé názory hráčů, aby byla rozšíření co nejzajímavější a hráče překvapila.

Někteří fanoušci by si v Atomic Heart přáli New Game Plus. Tak uvidíme, zda je Mundfish vyslyší. Oficiálně vím, že DLC mají přinést nová území, úkoly, hádanky, nepřátele a rozšíření příběhu postav a světa. Také přemýšlejí nad Atomic Heart 2.