Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Ubisoft se snaží nalákat hráče do svého předplatného Uplay+. Nabízí všem časově omezenou trial verzi na týden, která vám umožní si předplatné vyzkoušet a poté se rozhodnout, zda jste za něj ochotni platit 15 euro měsíčně. Uplay+ vám odemkne všechny hry v plné verzi, navíc často v Gold edicích i se Season Passem. Jde o více než 100 titulů, včetně úplných novinek. Trial verze je aktivována do 27. 7. 2020 a odemkne se vám na sedm dnů.

- PES přišlo o licence na dva přední italské týmy. Fotbal od Konami již nemůže využívat licenci na Inter Milán a AC Milán. Loňské PES 2020 nebude touto změnou ovlivněno, ale bude mít vliv na letošní PES 2021. Vývojáři ujišťují, že posilují partnerství se stávajícími partnery a navazují nové spolupráce.

- V předběžném přístupu na Steamu se objevila taktická střílečka Warfare 1944, která je zasazena do druhé světové války. Hra vzniká ve spolupráci studia Drakeling a společnosti MicroProse Software. Projekt běží na Unreal Enginu 4 a má zvláštní grafické zpracování. Pokud se vám zalíbí, prodává se za 8,19 euro.

- Indian: Databázi her jsme rozšířili o sekce pro PlayStation 5 a Xbox Series X, abyste vše podstatné o nové generaci konzolí našli na jednom místě.

- Předplatitelé Nintendo Switch Online se mohou těšit na další pecky z éry NES a SNES. Konkrétně dojde na Donkey Kong Country (SNES), Natsume Championship Wrestling (SNES) a The Immortal (NES). Hry budou dostupné od 15. 7. 2020.

Přečtěte si také: Cyberpunk 2077 představuje rozdílné čtvrti Night City a nebude mít přizpůsobení hlasu

- Pokud v rámci Xbox Game Passu hrajete Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, tak byste si měli pospíšit. 15. 7. 2020 odstraní Microsoftu hru ze svého předplatného. Členové Xbox Game Passu budou mít možnost si hru koupit se slevou 20 %. Hodí se zmínit, že dnes bude služba obohacena o Fallout 76 a CrossCode. Obě hry by měly být ve verzi pro Xbox One i Windows 10.

- Na Nintendo Switch včera vyšel český survival Vigor. Bohemia Interactive svou hru, která začala na Xboxu One, připravili pro Switch, postarali se o optimalizaci, pozměněné ovládání i podporu cross-play multiplayeru. Takzvaný Founder’s Pack s exkluzivním obsahem do hry (položky pro přizpůsobení) koupíte za 20 euro. Později bude hra free-to-play.

- Když už jsme u toho Nintenda, tak to vypadá, že na 16. 7. japonská společnost chystá něco velkého. Pravděpodobně půjde o nový Nintendo Direct. Na event láká známý insider Kelios.

- Speciální černobílý mód v Ghost of Tsushima se jmenuje Kurosawa Mode. Vývojáři odkazují na významného japonského filmového režiséra Akira Kurosawa, který natočil mnoho skvělých samurajských filmů a v roce 1951 obdržel Oscara za nejlepší cizojazyčný film. V Kurosawa Mode si můžete nadcházející PS4 exkluzivitu zahrát celou ve stylu interaktivního filmu od tohoto známého režiséra. Studio Sucker Punch obohatilo černobílý režim o zvláštní efekty, při nichž má vyniknout atmosféra feudálního Japonska.

- Activision na Twitteru láká na představení mobilní hry Crash Bandicoot: On the Run. Díky úniku o titulu víme už od začátku letošního roku. Vývoj má mít na starost studio King (tvůrci Candy Crush Saga) a oblíbené postavičky se mají vydat na nové dobrodružství s cílem zastavit doktora Nea Cortexe. Slibována jsou známá místa z ikonického ostrova Wumpa. Chybět nebude ani Aku Aku.

- Tyler ‘Ninja’ Blevins oficiálně přechází na YouTube poté, co Microsoft zavřel Mixer - přitom mu společnost zaplatila miliony dolarů za exkluzivitu, ale ani Ninja nedokázal na Mixer natáhnout diváky. Ninja měl nabídku od Facebooku, ale rozhodl se streamovat na YouTube. Jeho první stream proběhl včera večer a samozřejmě si vybral svou oblíbenou hru Fortnite.

Přečtěte si také: Scénář k filmové adaptaci Ghost of Tsushima je konečně dokončen

- 75 milionů hráčů, pět miliard odehraných zápasů a 29 miliard vstřelených gólů. To jsou statistiky hry Rocket League od studia Psyonix, která oslavuje pět let od vydání. Jde o působivá čísla, která podtrhují úspěch tohoto nevšedního titulu.

- Wreckfest, nástupce série FlatOut, přidává nový turnaj, tratě a výzvy. Vyšlo také placené DLC s novým obsahem v podobě Banger Bash módu.