V budoucnu může vzniknout více her ze světa Zaklínače a Cyberpunku. CD Projekt RED totiž zvažuje licencování svých značek jiným vývojářům, kteří se specializují na mobilní tituly.

Přiznal to Michał Nowakowski, generální ředitel a člen představenstva CD Projektu, když se ho jeden volající v rámci otázek a odpovědí zeptal. Zatím ale nemá být vytvořen žádný plán a není stanoveno, jak by licencování na dotykové obrazovky probíhalo. První možností je poskytnout Zaklínače a Cyberpunku někomu za jednorázový poplatek. Druhou možností je podíl ze zisku.

„Ano, takový krok zvažujeme,“ uvedl Nowakowski při otázce na licencování tvůrcům mobilních her. Dodal, že už proběhla nějaká jednání, ale v současné době nemají nic, co by oznámili. Až přijde pravý čas, pochlubí se.

Zaklínač se do světa mobilních her již podíval. V létě 2021 vyšel The Witcher: Monster Slayer inspirovaný hitem Pokémon Go. Titul vytvořilo studio Spokko, které patří pod CD Projekt. Na konci roku 2022 však byla podpora hry ukončena a v létě loňského roku vypnuty servery. Pro Android a iOS vyšel také mobilní port karetního spin-offu Gwent a samostatné rozšíření Thronebreaker. V tomto případě podpora skončila na podzim 2023. Cyberpunk se na chytré mobily a tablety dosud nepodíval.

Dnes jsme se také dozvěděli, že většinu svých zaměstnanců přesunul CD Projekt RED na vývoj nového Zaklínače. V polské společnosti ale pracují také na dalších projektech.