CD Projekt RED zažehnal velký problém. Polská společnost dosáhla dohody se čtyřmi investory, kteří podali hromadnou žalobu kvůli problematickému uvedení hry Cyberpunk 2077 na trh. CD Projekt v rámci dohody zaplatí investorům 1,85 milionu dolarů.

Investorům vadil nejen stav, v němž byl Cyberpunk 2077 vydán, ale také horší výsledky, které pochopitelně pramenily z technického stavu titulu, zejména na konzolích PlayStation 4 a Xbox One. V žalobě investoři tvrdili, že byli uvedeni v omyl, když je představenstvo CD Projektu ujišťovalo o kvalitě hry.

CD Projekt v tiskové zprávě zdůrazňuje, že urovnání není přiznání viny a bylo uzavřeno proto, aby firma ušetřila náklady a čas kvůli dalšímu soudnímu sporu.

Ve sporu čtyř investorů se mimo jiné zmiňovala ujištění vývojářů, která směřovala i k hráčům. CD Projekt skrz oficiální gameplay videa ukazoval kvalitu hry a dušoval se, že všude běží tak jak má. Měsíc po vydání CD Projekt přiznal, že konzolové verze Cyberpunku 2077 nesplnily standardy kvality, které chtěli.