V nejnovější epizodě pořadu Night City Wire, která ve velkém láká na expanzi Phantom Liberty pro Cyberpunk 2077, se vývojáři z CD Projektu RED zaměřili mimo jiné na tři nové rádiové stanici. Nově v tomto tématu pokračují prostřednictvím dokumentu, který má úctyhodných 44 minut a který se zaměřuje výhradně na vznik stanice 89.7 Growl FM.

Důvod je prostý. Growl FM je výsledkem soutěže, v níž mohli fanoušci CD Projektu RED posílat svou vlastní hudbu inspirovanou světem Cyberpunku. Zaměstnanci polského studia pak z tisíců příspěvků vybrali 14 skladeb, které všichni brzy uslyšíme při hraní Cyberpunku 2077. Dokument, v němž je možné slyšet hned tři různé způsoby výslovnosti názvu CD Projekt RED, tak přibližuje okolnosti celé soutěže, výběr vítězných kousků, jejich tvůrce, design obalů příslušných desek nebo zasazení do samotné hry.

Dozvěděli jsme se například, že při hraní budeme moci najít něco jako biografii všech tvůrců z řad komunity. Každému autorovi nebo uskupení autorů v CD Projektu vytvořili na základě jejich pozadí a odpovědí na vybrané otázky alter ego žijící přímo ve světě Cyberpunku. A právě o těchto kyberpunkových verzích jednotlivých komunitních interpretů si lze při zkoumání města Night City něco přečíst.

Vývojáři se v dokumentu zaměřili také na svéráznou DJku Ash, kterou na stanici Growl FM uslyšíme. Ash má komentovat určité události z příběhu Phantom Liberty i původní hry a hlas jí propůjčila Sasha Gray. Wikipedie o ní mluví jako o americké herečce, modelce, scenáristce, hudebnici a bývalé pornohvězdě, ale ruku na srdce, každý, kdo o ní někdy slyšel, ji určitě zná hlavně díky té poslední uvedené profesi. I když se už nějakou dobu věnuje i streamování videoher.

Zkrátka a dobře, Idris Elba není jedinou celebritou, která je s vývojem Phantom Liberty spojená. Pokud si každopádně chcete poslechnout nabídku stanice Growl FM, není třeba čekat na vydání DLC nebo doprovodné bezplatné aktualizace 2.0. Stačí si vybrat vaši preferovanou streamovací platformu. O kus výše najdete také nové video od Nvidie, které prezentuje výhody ray tracingu a DLSS 3.5.

Cyberpunk 2077: Phantom Liberty vyjde 26. září/septembra 2023 ve verzi pro PC (GOG.com, Steam, Epic Games Store), PlayStation 5 a Xbox Series X|S. Update 2.0 bude k dispozici 21. září/septembra 2023.