Polské studio CD Projekt RED vytahuje své eso a podmanivým filmovým trailerem láká na Cyberpunk 2077 Phantom Liberty. Hvězdou příběhového rozšíření a nového videa je Idris Elba. Britský herec, hudebník a DJ v nové dějové lince ztvárnil agenta Solomona Reeda.

Jednapadesátiletý Idris Elba debutoval ve francouzském snímku Tchyně. V letech 2002 a 2004 se věnoval seriálu The Wire - Špína Baltimoru. V poslední době se ukázal zejména ve filmech od Marvelu, konkrétně Thor (2011), Thor: Temný svět (2013), Avengers: Age of Ultron (2015), Thor: Ragnarok (2017) a Avengers: Infinity War (2018).

Tvůrci trilogie Zaklínač popisují první a zároveň poslední rozšíření jako napínavé špionážní dobrodružství. „Vraťte se jako kyberneticky vylepšený žoldák V, vydejte se na riskantní misi plnou špionáže a intrik a zachraňte prezidentku NUSA,“ dočteme se v popisku.

Příběh se odehraje v nové čtvrti Dogtown, která je prošpikovaná tajemstvími a příležitostmi. Naštěstí budete mít k dispozici nový strom dovedností a budete moci využít novou technologii, kyberware, vozidla a zbraně.

V traileru si můžete zapnout české titulky. Než se podíváte na videa ze zákulisí a nahrávání nové skladby, tak CD Projekt RED potvrdil, že očekávaná aktualizace 2.0 vyjde 21. 9. 2023, zatímco rozšíření Phantom Liberty bude na PC, PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S dostupné od 26. 9.

V aktualizaci 2.0, která bude zdarma, vývojáři kompletně přepracovali perky a stromy dovedností s cílem poskytnout hráčům svobodu a flexibilitu a umožnit jim stát se kyberpunkem, jakým skutečně chtějí být. S řadou zbrusu nových schopností, které otevírají jedinečné přístupy k boji, utajení, hackování a dalším věcem, budete moci likvidovat své nepřátele vzrušujícími a kreativními způsoby. Více se o změnách rozepsal kolega Martin Cvrček zde.

Druhé dnešní video je ze zákulisí příprav filmečku.

Všimli jste si všech detailů v novém filmovém traileru? CD Projekt RED na ně více poukazuje ve videu, které přináší reakce herce.

Fanoušci jistě ocení další video ze zákulisí, které se věnuje nahrávání nové písně Phantom Liberty od Dawida Podsiadła.