Capcom dává na vědomost, že další víkend se uskuteční veřejná beta bojovky Street Fighter 6. Test bude dostupný na všech platformách od 19. do 21. 5.

Beta umožní vybrat si o 8 bojovníků (Juri, Luke, Chun-Li, Jamie, Ryu, Ken, Kimberly a Guile) a vyzkoušet si různé online režimy, včetně Extreme Battle, Rank a Casual Match. Bojovat budete moci v arénách Metro City Downtown, Genbu Temple, Carrier Byron Taylor, Tian Hong Yuan, Macho Ring a Training Room. Potěší rovněž zahrnutí podpory cross-play, aby se mohli spojit hráči z různých platforem a užít si online souboje.

Jde tedy o stejný obsah, který byl dostupný v uzavřeném beta testu v prosinci loňského roku. Ti, kteří se tohoto testu zúčastnili, tak se mohou na vlastní ruce přesvědčit o tom, jak vývojáři jednotlivé postavy vyvážili.

Při čekání na spuštění open bety si můžete zahrát demo, které vám umožní trénovat s Ryuem a Lukem, ochutnat kampaň pro jednoho hráče a vyzkoušet si sadu nástrojů pro tvorbu avatarů. Toho potom můžete použít v plné verzi, jež vyjde 2. 6. letošního roku ve verzích pro PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a PC.

Nedávno jsme se dozvěděli o 4 postavách, které dorazí do Street Fighter 6 v rámci prvního roku podpory, tedy od podzimu 2023 do jara 2024. Je tady úplně nová hrdinka A.K.I. a známější postavy z předešlých dílů: Rashid, Akuma a Ed.