Tak se zdá, že přání fanoušků hororové série Capcomu bude vyslyšeno. Japonská společnost má chystat remake Resident Evil 1. Ten si hráči dlouho přejí. Některé komentáře jste napsali i vy u nás v diskuzích.

V posledních letech Capcom stihl zmodernizovat Resident Evil 2, 3 a 4. Všechny čtyři remaky jsou úspěšné a na stejné vlně by se měl nést první díl využívající moderní RE Engine. Vydání údajně Capcom směruje na rok 2026, kdy Resident Evil oslaví 30. výročí.

V současné době jde ale jen o spekulace. Pocházejí od insidera a leakera Daniela Ricthmana. Ten si takhle snaží rozšířit předplatitele svého Patreonu.

V březnu tohoto roku Capcom oznámil, že Resident Evil 4 Remake překonal hranici 7 milionů prodaných kopií. Celá série se dostala na více než 154 milionů kusů.

O Resident Evil obvykle informuje Dusk Golem. Podle něj měl Capcom už na začátku roku 2023 dát zelenou dalším titulům nesoucí jméno Resident Evil, včetně dalších remakům. Nejblíže bude zřejmě Resident Evil 9. Jeho vydání se odhaduje na leden 2025 s tím, že se má odehrávat na ostrově ve jihovýchodní Asii. Tato fiktivní lokace má být inspirována Singapurem. Má jít o nejdéle vyvíjený díl v historii série.