O stále neoznámeném Resident Evil 9 se toho za poslední měsíce napsalo a řeklo hodně. Něco byly výmysly, něco zbožná přání fanoušků a něco možná pravda. Známý insider Dusk Golem chce v tom před oficiálním odhalením udělat jasno.

Podle jeho informací se Resident Evil 9 bude odehrávat na ostrově ve jihovýchodní Asii. Tato fiktivní lokace má být inspirována Singapurem. Pokud je to pravda, čeká nás poměrně radikální změna prostředí ve srovnání s Resident Evil 8: Village, který se odehrával ve východní Evropě, zatímco sedmička v Louisianě.

Capcom se u této hororové série soustředil zejména na Západ, mezi americkým městem Raccoon City a jeho okolím. Jen část Resident Evil 6 se odehrávala v čínském městě Lanshiang. V současné době nevíme, zda může devítka na tyto události nějak navazovat.

Stejný leaker nedávno prozradil přípravy na představení Resident Evil 9. Hra má být nejdéle vyvíjeným dílem v historii série, Capcom chce zvednout laťku survival hororů a vývojáři prý využívají technologii otevřeného světa Dragon’s Dogma 2.