Nové Call of Duty: Black Ops Cold War nám nabídne něco, co většina jiných stříleček z první osoby na konzolích ne. Do nastavení totiž přibude nový posuvník nazvaný FOV, což je anglická zkratka pro „field of view“. Počítačoví hráči jistě dobře vědí, že tato možnost vám zmenšuje či zvětšuje zorné pole a je jasné, že čím větší zorné pole máte, tím víc věcí vidíte. Nastavitelné FOV je pro PC hry běžnou záležitostí, na konzolích se však dosud objevovalo jen ojediněle. Přesto všechno se studio Treyarch rozhodlo toto nastavení přidat do všech verzí jejich nové hry. 

Hlavním důvodem, proč se posuvník na konzolích neobjevoval, je, že by širší zorné pole mohlo výrazně ovlivnit snímkovou frekvenci, a to samozřejmě negativně. Kvůli slabšímu výkonu konzolí je zde FOV nastavené na nízké hodnoty, aby hráčům širší zorné pole nesnižovalo snímky. Počítačoví hráči však většinou možnost volby mají, a tak v dnešní cross-play době mají proti uživatelům konzolí značnou výhodu. 

Díky feedbacku hráčů z proběhlého alpha testování se vývojáři rozhodli přinést nastavení zorného pole i na konzole. Jsme opravdu zvědaví, jak to budou zvládat. Především pak přístroje právě končící generace. To se dozvíme již velice brzy, protože zmiňované nastavení se do hry dostane již v připravovaném betatestování, které začíná již dnes na konzolích PlayStation 4 a příští týden se do něj připojí i další platformy. Celá hra pak vychází 13. listopadu.

Přečtěte si také: Systémové požadavky pro betu Call of Duty: Black Ops Cold War

DO WARZONE MÍŘÍ SOUKROMÉ ZÁPASY

A u Call of Duty ještě chviličku zůstaneme, tentokrát se však přesuneme na oblíbený battleroyale mód zvaný Warzone. Na internetu se totiž objevilo video, které nám prozradí mnoho o připravovaném soukromém zápase. O této možnosti se již nějakou dobu spekuluje, teď se však zdá, že nám jeho přidání do hry bude velice brzy představeno

Tohle video vám ukáže možnosti nastavení samotného lobby a následné spuštění soukromé hry. Zdá se, že si toho budeme moci nastavit opravdu hodně. Nechybí zde výběr herního režimu, počet životů, velikost a rychlost kruhu, možnosti zdraví hráče a to, zda jsou povoleny taktické sprinty, montáž zbraní a oživení. Stránka Modern Warzone, která přinesla tohle video, nadále uvádí, že za soukromé zápasy nezískáte žádné XP, nebude zde možné přidat počítačem řízené hráče a ani nebude možné získávat body do statistik a vašeho Battle Passu.