Hry ze série Call of Duty se pravidelně řadí mezi nejobjemnější hry na konzolích. Letošní Black Ops: Cold War pokračuje v tomto trendu. Společnost Activision odhalila, kolik místa na pevném disku každé konzole budete potřebovat:

  • PlayStation 4: 95 GB
  • PlayStation 5: 133 GB
  • Xbox One: 93 GB
  • Xbox Series X|S: 136 GB

Jak sami vidíte, zejména na konzolích nové generace bude nové Call of Duty zabírat hodně místa, přibližně o 40 GB více než na konzolích současné generace. A jen pro zajímavost, Spider-Man: Miles Morales vyžaduje 50 GB.

Naštěstí se budete moci rozhodnout, které části hry budete chtít mít nainstalované. Můžete například odinstalovat kampaň nebo zombíky, aby se zmenšila celková velikost herních souborů. Hráči na PC mohou odinstalovat vše kromě multiplayeru, který zabírá 35 GB, případně se zbavit ultra grafiky (125 GB) a dostat se na 82 GB celkové velikosti hry.

Přečtěte si také: Rozloučení s Xbox One a PlayStation 4

Nesmíme také zapomenout, že Call of Duty: Black Ops Cold War si bude ukrajovat postupně více místa. Vývojáři mají v plánu hru obohacovat o další obsah.

Jakou kapacitu pro uživatelská data budou mít next-gen konzole? U PlayStationu 5 má být určeno 664 GB, 802 GB u Xbox Series X a pouhých 364 GB u Xbox Series S.